Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ: Υπερηφάνεια και συναδελφικότητα

Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ: Υπερηφάνεια και συναδελφικότητα

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ είναι μια ελληνική εταιρεία με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται από το 1969, χτίζοντας διαχρονικά δύο δυνατά εμπορικά σήματα: «Μπάρμπα Στάθης» και «Χρυσή Ζύμη». Στις δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνονται η διάθεση κατεψυγμένων λαχανικών συμβατικής αλλά και βιολογικής γεωργίας, μείγματα λαχανικών, καθώς και προϊόντα ντομάτας και φρέσκες σαλάτες. Στην κατηγορία της ζύμης, η «Χρυσή Ζύμη» προσφέρει κατεψυγμένα φύλλα, πίτες, πιτάκια, προϊόντα ολικής άλεσης, croissants, pizza, αλλά και ποικιλία φύλλων στην κατηγορία «φρέσκια ζύμη ψυγείου». Η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξή της στο εξωτερικό, σε αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας και της Μέσης Ανατολής.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα το ανθρώπινο δυναμικό της και έχει θεσπίσει σχήματα αναγνώρισης και επιβράβευσης προσωπικού, μέσα από τα οποία επιβραβεύονται οι εργαζόμενοι της «Μπάρμπα Στάθης» που έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει μέσα στο έτος κάποια ατομική ή ομαδική ιδέα που συνέβαλε στην ανάπτυξη της εταιρείας. Τα κριτήρια ανάδειξης των ιδεών αφορούν σε θέματα ομαδικότητας, καινοτομίας, αποτελεσματικότητας και εξαιρετικής επίδοσης. Μετά από ψηφοφορία βραβεύονται οι καλύτερες ιδέες με χρυσό, αργυρό ή χάλκινο βραβείο. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Life Balance Training», που στόχο έχει την κατανόηση και την εφαρμογή αρχών και τρόπων διαχείρισης ενέργειας, μέσω αλλαγών στις καθημερινές συνήθειες.

Μερικές από τις παροχές της:

Η εταιρεία παρέχει ομαδική ασφάλιση υγείας στους εργαζομένους αορίστου χρόνου και στα μέλη των οικογενειών τους από την πρώτη ημέρα πρόσληψης. Διατηρεί επίσης τράπεζα αίματος για την κάλυψη έκτακτων αναγκών των εργαζομένων και των συγγενών τους. Επίσης, έχει θεσπίσει πρόγραμμα παροχών προς τους εργαζομένους της, με στόχο να επιβραβεύει τη διαχρονική τους προσφορά στην εταιρεία (δώρο γάμου, δωροεπιταγές για τα Χριστούγεννα,  δώρα γεννήσεων, δώρα επιτυχούς εισαγωγής για τα παιδιά των εργαζομένων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα). Τέλος, η εταιρεία επιδοτεί εκδηλώσεις των εργαζομένων της, όπως την ετήσια εκδρομή και τον ετήσιο χορό.

Κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη:

Κυρίαρχο μέλημα της εταιρείας, και κατ’ επέκταση των εργαζομένων, είναι η στήριξη αδύναμων και ευπαθών ομάδων. Η εταιρεία συμμετέχει σε ενισχυτικά και χορηγικά αιτήματα κοινωνικού χαρακτήρα υποστηρίζοντας φιλανθρωπικά ιδρύματα, συλλόγους, κοινωνικά παντοπωλεία δήμων ή άλλους τοπικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίχθηκαν το σωματείο «Μαζί για το Παιδί», το Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και αρωγής του ΣΒΒΕ και το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσα από τη δράση «Κάνε ένα βήμα για την υγιεινή διατροφή». Σημαντική είναι και η χορηγία της εταιρείας σε μεγάλες  φιλανθρωπικές αθλητικές διοργανώσεις με την εθελοντική πρωτοβουλία εργαζομένων για την ενίσχυση ιδρυμάτων και άλλων οργανισμών.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Αναμφίβολα οι άνθρωποί της κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει. Ανεξαρτήτως θέσης και εμπειρίας (π.χ. καθαρίστρια, εργάτης, διευθυντής), δίνουν στο δικό τους κομμάτι τον καλύτερο εαυτό τους με αίσθημα ευθύνης, νιώθοντας ότι αποτελούν μέλη μιας μεγάλης οικογένειας.

Είμαστε μια μεγάλη ελληνική οικογένεια. Ο περισσότερος κόσμος, που είναι και πολλά χρόνια στην εταιρεία, νιώθει την εταιρεία σαν δικιά του. Η αγάπη για τη δουλειά, ο σεβασμός ανάμεσά μας και η ομαδικότητα είναι βασικές αξίες λειτουργίας της εταιρείας. Η Μπάρμπα Στάθης έχει ψυχή: την ψυχή των ανθρώπων της.

Όταν είχα κάποιο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, η εταιρεία με στήριξε πλήρως βοηθώντας να λυθεί άμεσα το θέμα.

Η εταιρεία μου λειτουργεί σαν ένα ελβετικό ρολόι. Όλα γίνονται στην ώρα τους, οι πληρωμές μας, οι άδειές μας, οι παροχές μας. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια, σιγουριά και να δίνουμε το μέγιστο της απόδοσής μας, ο καθένας στον τομέα της εργασίας του.

Εταιρεία

Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ

Κατάταξη στη λίστα

10 (250 + εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

7

Σεβασμός

7

Δικαιοσύνη

7

Περηφάνια

8

Συντροφικότητα

7

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Παραγωγή και Εμπορία Ειδών Διατροφής

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

411

Τζίρος (2016)

87.000.000 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

3,4%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

299/112

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

12

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

32,6%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

 

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

 σε μερικούς μόνο εργαζομένους


Μπάρμπα Στάθης: Μια μεγάλη ελληνική οικογένεια

Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ: Υπερηφάνεια και συναδελφικότητα-1

Σε ένα περιβάλλον στο οποίο, παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι μοιράζονται τις επιτυχίες και τις δυσκολίες και βγαίνουν νικητές.

Στον Μπάρμπα Στάθη όλοι οι συνάδελφοι και συνεργάτες παραγωγοί αποτελούν μια οικογένεια που προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει, με ασφάλεια και γνώση, θρεπτικά προϊόντα της ελληνικής γης για το τραπέζι της ελληνικής οικογένειας και γι’ αυτό σε όλους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Βασική μας προτεραιότητα εδώ και δεκάδες χρόνια είναι να αξιοποιούμε στο μέγιστο τη θετική μας ενέργεια και αυτή είναι άλλωστε και η δέσμευσή μας προς τους πελάτες-καταναλωτές, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η μεγάλη ανταπόκρισή τους στην έρευνα και οι απαντήσεις τους μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Με γνώμονα τις αξίες, τα καινοτόμα προϊόντα μας και τις προκλήσεις που καθημερινά δημιουργούνται, και με ακρογωνιαίο λίθο τους ανθρώπους μας, δεσμευόμαστε να κρατήσουμε τη σημαία της εταιρείας πολύ ψηλά.

Εκεί που ανήκει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή