Microsoft Hellas: Σημαντικές παροχές, εξαιρετικό περιβάλλον

Microsoft Hellas: Σημαντικές παροχές, εξαιρετικό περιβάλλον

4' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Microsoft κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της τεχνολογίας παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1975 από τον Bill Gates, με όραμα να βάλει έναν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή πάνω σε κάθε γραφείο και μέσα σε κάθε σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα λειτουργεί σε πάνω από 120 χώρες και απασχολεί πάνω από 124.000 εργαζομένους, ενώ στην Ελλάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1992.

Eνέργειες που ξεχωρίζουν:

Στη Microsoft ακολουθείται η πολιτική open working space, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν προσωπικά γραφεία και κάθε εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να δουλέψει από όπου αυτός επιθυμεί. Μπορεί ελεύθερα να διαμορφώσει το ωράριο/πρόγραμμα εργασίας του, ώστε αυτό να συμβαδίζει με τις προσωπικές/οικογενειακές του υποχρεώσεις, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Αν θέλει ησυχία και «ιδιωτικότητα», μπορεί να απομονωθεί σε κάποιο από τα πολλά διαθέσιμα focus rooms. Για συναντήσεις υπάρχουν τα conference rooms, ενώ υπάρχει και αίθουσα συναντήσεων με πιο χαλαρό set up, για συζητήσεις και brainstorming.

Εκτός από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους (π.χ. Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – ξεκίνημα της χρονιάς), η εταιρεία, με αφορμή σημαντικά γεγονότα ή milestones, διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις με στόχο να εμπνεύσει ή να εκπαιδεύσει τους εργαζομένους. Σε μια τέτοια εκδήλωση τη χρονιά που μας πέρασε, οι εργαζόμενοι της Microsoft παρακολούθησαν μια μοναδική ομιλία από τον σημαντικό Έλληνα πρωταθλητή Νίκο Γκάλη.

Μερικές από τις παροχές της:

Η Microsoft στηρίζει την οικογένεια και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όχι μόνο οι νέες μητέρες δικαιούνται πλήρως αμειβόμενη άδεια τοκετού διάρκειας 20 εβδομάδων, αλλά και οι νέοι πατέρες μπορούν να πάρουν πλήρως αμειβόμενη άδεια γέννησης τέκνου διάρκειας 6 εβδομάδων. Για την αντιμετώπιση έκτακτων προσωπικών ή οικογενειακών θεμάτων οι εργαζόμενοι δικαιούνται μέχρι 4 εβδομάδες πλήρως αμειβόμενη άδεια (Caretaker Leave). Σημαντικές παροχές με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα αποτελούν τα stock awards, το πρόγραμμα αγοράς μετοχών της Microsoft με έκπτωση 10%, αλλά και το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Στη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων στοχεύουν παροχές όπως οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις check up, αλλά και κουπόνια φαγητού για το πλήρως εξοπλισμένο εστιατόριο της εταιρείας, το εταιρικό αυτοκίνητο (συμπεριλαμβανομένου επιδόματος βενζίνης και πλυντηρίου) είτε το επίδομα μετακίνησης ανάλογης αξίας. Για την υγεία και την ευεξία των εργαζομένων η εταιρεία χρηματοδοτεί μέχρι 430 ευρώ ετησίως τη συνδρομή τους σε συνεργαζόμενα γυμναστήρια. Tέλος, η εταιρεία επιδοτεί την εκμάθηση ξένων γλωσσών, καλύπτοντας το 70% του κόστους των μαθημάτων.

Περιβάλλον που κάνει τη διαφορά:

Υπάρχουν παντού στην εταιρεία ανοιχτοί χώροι για διαλείμματα, όπως για παράδειγμα ο χώρος «The Hub», επιπλωμένος με πουφ, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να χαλαρώσουν και να συζητήσουν ή ακόμα και να παίξουν στις διαθέσιμες κονσόλες XboX. Ακόμη, στους νέους εξωτερικούς χώρους της εταιρείας, εκτός από τον κήπο με τα μεσογειακά φυτά και το open-air meeting area, υπάρχει και τραπέζι ping-pong για τα διαλείμματα των εργαζομένων.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Είμαι πραγματικά υπερήφανη που εργάζομαι σε αυτή την εταιρεία, το όραμα της οποίας, ο σκοπός τον οποίο υπηρετεί και η επίδραση που έχει στην κοινωνία και στις ζωές των ανθρώπων είναι κάτι που την κάνει μοναδική!
  2. Η αλληλοεκτίμηση και ο σεβασμός μεταξύ των συναδέλφων, η συνεισφορά στην επιτυχία του άλλου, η τήρηση των αξιών αποτελούν για μένα τις βασικές αρχές του εργασιακού περιβάλλοντος της εταιρείας μου, οι οποίες συγκλίνουν με τις προσωπικές μου αρχές και αξίες!
  3. Η δυνατότητα που σου δίνει η εταιρεία αυτή λόγω της κουλτούρας της να εργάζεσαι ευέλικτα έχει αποτέλεσμα να είναι πραγματικά δυνατή η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, ειδικά για εργαζόμενες μητέρες, χωρίς αρνητικό αντίκτυπο στην εξέλιξη της καριέρας.
  4. Σε δικό μου προσωπικό πρόβλημα υγείας η εταιρεία με τεχνικά αλλά και οργανωτικά μέσα με υποστήριξε, υπερβαίνοντας κάθε πιθανή μου προσδοκία.

Εταιρεία

Microsoft Hellas

Κατάταξη στη λίστα

1 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

10

Δικαιοσύνη

10

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

10

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εταιρεία Πληροφορικής

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

67

Τζίρος (2016)

31.904.580,25 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

3,7%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

43/24

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

80

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

45,8%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

Microsoft Hellas: Σημαντικές παροχές, εξαιρετικό περιβάλλον-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

Microsoft Hellas: Σημαντικές παροχές, εξαιρετικό περιβάλλον-2

Στην πρώτη θέση, με όχημα μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα

Microsoft Hellas: Σημαντικές παροχές, εξαιρετικό περιβάλλον-3

Προσφέροντας ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο ανταποκρίνεται στα όνειρα και στις προσδοκίες ικανών ανθρώπων, δημιουργούμε τη βάση για να μπορέσουν οι εργαζόμενοί μας να αναπτύξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Προσπαθούμε καθημερινά να αποτελούμε ένα ζωντανό παράδειγμα ίσων ευκαιριών συνύπαρξης και συνεργασίας ανθρώπων χωρίς διακρίσεις, που μπορεί να σχετίζονται με την ηλικία, την εθνικότητα, το φύλο ή τη θρησκεία. Σε πολλά ζητήματα θεωρούμε υποχρέωσή μας να είμαστε πιο μπροστά από αυτά που επιτάσσει ο νόμος. Πρόσφατα, εισαγάγαμε ένα νέο  πακέτο παροχών, το «Family Benefits», που παρέχει 20 εβδομάδες άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών, έξι εβδομάδες άδεια πατρότητας μετ’ αποδοχών, αλλά και τέσσερις εβδομάδες άδεια για τη φροντίδα συγγενών, σε μια έκτακτη οικογενειακή κατάσταση. 

Παράλληλα, ακολουθούμε ένα σύγχρονο μοντέλο εργασίας, καταργώντας σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη φυσικής παρουσίας στο γραφείο και δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας να εργαστούν από οποιονδήποτε χώρο, κάνοντας, έτσι, εφικτή την εφαρμογή ενός ευέλικτου ωραρίου εργασίας. Αυτή η ελευθερία οδηγεί σε μεγαλύτερα επίπεδα ικανοποίησης των εργαζομένων μας, εφόσον μπορούν να συνδυάσουν καλύτερα την προσωπική με την επαγγελματική τους ζωή.

Κοινός παρονομαστής σε όλα τα παραπάνω είναι μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα που καλλιεργεί τη γνώση, την περιέργεια, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την ανταλλαγή απόψεων. Την  ονομάζουμε «growth mindset» και πιστεύω ότι είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των ανθρώπων που εργάζονται στη Microsoft, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή