British American Tobacco Hellas: «Αρμονία» και επιλογή παροχών

British American Tobacco Hellas: «Αρμονία» και επιλογή παροχών

4' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η British American Tobacco Hellas είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η British American Tobacco Hellas απασχολεί στη χώρα μας 90 εργαζομένους και φαίνεται πως σέβεται τη διαφορετικότητα στην πράξη, καθώς οι άνθρωποί της είναι σε αναλογία 52% άνδρες και 48% γυναίκες.

Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή όμιλο που λειτουργεί πάνω από 115 χρόνια, απασχολεί πάνω από 50.000 εργαζομένους και διαθέτει περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα που διατίθενται σε πάνω από 200 χώρες.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η British American Tobacco Hellas, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, εγκαινίασε πέρυσι στο κέντρο της Αθήνας το πρώτο Job Center στην Ελλάδα, με στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ήδη μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας του Job Center σαράντα πολίτες βρήκαν εργασία.

Σε συνέχεια της εσωτερικής έρευνας εργαζομένων που διεξάγει η British American Tobacco Hellas, διοργανώνει focus groups (συζητήσεις με ομάδες εργαζομένων), τα αποτελέσματα των οποίων ενοποιούνται για τον σχεδιασμό των μελλοντικών εταιρικών δραστηριοτήτων. Συντονιστές αυτών των συζητήσεων είναι στελέχη από άλλα τμήματα, ώστε οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφάλεια και ελευθερία έκφρασης απόψεων.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία παρέχει δύο διαφορετικά προγράμματα υγείας στους εργαζομένους της, καθώς και ασφάλεια ζωής και ατυχημάτων, και το κόστος των προγραμμάτων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία. Επίσης, σε όλους τους εργαζομένους παρέχεται ετήσιο bonus, σε ατομικό και εταιρικό επίπεδο. Ακόμη, με τον θεσμό του «Flexible Benefits», όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν μια μηνιαία παροχή σταθερής αξίας ανάμεσα σε εναλλακτικές προτάσεις όπως κουπόνια φαγητού, κουπόνια καυσίμων, δωροκάρτα, epass Αττικής Οδού κ.λπ.

Κάθε Χριστούγεννα η εταιρεία προσφέρει δώρα σε όλους τους εργαζομένους, καθώς επίσης και στα παιδιά και στους/στις συζύγους τους, τα οποία συνοδεύονται από επιστολή του γενικού διευθυντή.

Έμφαση στην ανάπτυξη των ανθρώπων

Η British American Tobacco Hellas έχει μια ισχυρή πρακτική διαχείρισης ταλέντου με όραμα και στόχο να προσφέρει στους ανθρώπους της τις καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες όσον αφορά τις προοπτικές σταδιοδρομίας και την προσωπική τους ανάπτυξη. Κύρια στοιχεία αυτής της πρακτικής είναι η ολιστική διαδικασία διαχείρισης ταλέντων, στην οποία οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις προτιμώμενες κινήσεις σταδιοδρομίας τους για το εγγύς μέλλον, το στοχευμένο σχέδιο εκπαιδεύσεων που λαμβάνει υπόψη τις προτιμήσεις αυτές, και τις διεθνείς κινήσεις σταδιοδρομίας, οι οποίες ενδυναμώνουν τις ικανότητες των εργαζόμενων ώστε να επιτύχουν τις μελλοντικές τους επιδιώξεις. Τα προγράμματα εκπαίδευσης υλοποιούνται στοχεύοντας σε όλες τις ομάδες εργαζομένων για την ανάπτυξη λειτουργικών αλλά και ηγετικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Επιπλέον, με την λειτουργία ενός δομημένου πλαισίου μετακινήσεων στο εξωτερικό, πραγματοποιούνται αρκετές προαγωγές εργαζομένων σε άλλες χώρες του ομίλου για μακροπρόθεσμο ή βραχυπρόθεσμο διάστημα.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Στην εταιρεία μας, ανεξαρτήτως βαθμίδας, αντιμετωπίζεσαι επί ίσοις όροις. Υπάρχει πραγματικό, ανθρώπινο ενδιαφέρον για τον κάθε εργαζόμενο και ακόμη και σε περιόδους εσωτερικής αναδιοργάνωσης, ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί κύριο και πρωταρχικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων.
  2. Νοιώθω πραγματικά πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω στην οικογένεια της BAT. Πραγματικά το περιβάλλον και οι συνθήκες σου δίνουν την αίσθηση ότι όλοι μαζί είμαστε μια οικογένεια και όχι μια πολυεθνική εταιρεία. Είμαι περήφανη για τον οργανισμό που δουλεύω, με αποτέλεσμα και εγώ με τη σειρά μου να δίνω αγώνα στην καθημερινή μου εργασία για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.
  3. Τι σημαίνει ΒΑΤ για μένα: σιγουριά, εμπιστοσύνη, επιβράβευση, αξιοκρατία. Είναι οι τέσσερις έννοιες που με κάνουν να αισθάνομαι περήφανος που εργάζομαι στην εταιρεία αυτή.
  4. Η εταιρεία μου είναι ένας χώρος μοναδικός και χαίρομαι κάθε φορά που πηγαίνω, γιατί έρχομαι σε επαφή με καταξιωμένους ανθρώπους, επαγγελματίες στο είδος τους, που μπορούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να μεταλαμπαδεύσουν τη συνταγή της επιτυχίας.

Εταιρεία

British American Tobacco Hellas

Κατάταξη στη λίστα

2 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

10

Δικαιοσύνη

10

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

10

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εμπορία Καπνικών Προϊόντων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

90

Τζίρος (2016) προ φόρων

453.644.352,65 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

5,5%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

48/42

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζoμένου

16

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

47,1%

Παροχή ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

British American Tobacco Hellas: «Αρμονία» και επιλογή παροχών-1

Παροχή ιδιωτικού συνταξιοδοτικού προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

British American Tobacco Hellas: «Αρμονία» και επιλογή παροχών-2

Εργασιακό περιβάλλον που κερδίζει!

British American Tobacco Hellas: «Αρμονία» και επιλογή παροχών-3

Η βράβευση της British American Tobacco Hellas σε αυτή την εξαιρετική θέση αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή, καθώς προέρχεται από το διεθνώς αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Great Places to Work και από τους ανθρώπους μας, οι οποίοι μοιράστηκαν τα ειλικρινή σχόλιά τους σχετικά με τον οργανισμό μας και τις πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού που ακολουθούμε. Ταυτόχρονα, αυτή η αναγνώριση αποτελεί για εμάς μεγάλη ευθύνη, καθώς οφείλουμε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο και τις προσδοκίες που έχουμε δημιουργήσει, συνεχίζοντας να παρέχουμε στους ανθρώπους μας τα απαραίτητα εφόδια για να εξελίσσονται διαρκώς σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο και να διασφαλίζουμε τη συμβολή τους στην πορεία της εταιρείας μας.

Πιστεύουμε ότι η συνταγή της επιτυχίας μας είναι απλή: εξαιρετικοί άνθρωποι, καινοτόμες πρακτικές και εξαιρετικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Αυτό το βραβείο μάς δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε τις πρακτικές μας και να λειτουργούμε σύμφωνα με τη δέσμευσή μας να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία, διατηρώντας ταυτόχρονα τον ενθουσιασμό μας για τις νέες ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή