Data Communication: Ανάπτυξη με κέντρο τον εργαζόμενο

Data Communication: Ανάπτυξη με κέντρο τον εργαζόμενο

4' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Data Communication A.E. ιδρύθηκε το 1987 από τον Παναγιώτη Βασιλειάδη και τη Ζωή Δουζένη. Δραστηριοποιείται στον κλάδο εφαρμογών λογισμικού με αντικείμενο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και σε λογιστικά γραφεία. Συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών πληροφορικής όσον αφορά τις εγκαταστάσεις επιχειρησιακού λογισμικού και κατέχει ηγετική θέση στην αγορά λογισμικού για λογιστικά γραφεία, διαθέτοντας 21.000 πελάτες.

Eνέργειες που ξεχωρίζουν:

Η εταιρεία επενδύει δυναμικά στην εκπαίδευση των στελεχών της προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξή τους και προχωρά διαρκώς σε νέες, σημαντικές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα. Μέσα από ένα εκτεταμένο προσωποποιημένο πρόγραμμα ανάπτυξης παρέχει εκπαιδεύσεις σε επίπεδο τόσο τεχνικό, όσο και ανάπτυξης δεξιοτήτων, χρηματοδοτεί πιστοποιήσεις και προγράμματα σπουδών.

Την περασμένη άνοιξη, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το υποκριτικό τους ταλέντο συμμετέχοντας σε δύο εταιρικά video, που στους ρυθμούς του Harlem Shake ανέδειξαν το όραμα, την αποστολή και τις αξίες της, συσφίγγοντας παράλληλα τους μεταξύ τους δεσμούς.

Στην κεντρική τραπεζαρία της εταιρείας υπάρχει το DC Tree, στο οποίο έχουν αναρτηθεί οι φωτογραφίες όλων των εργαζομένων με ονόματα, τίτλους θέσεων και τμημάτων όπου ανήκουν, ώστε κάθε συνάδελφος να μπορεί να γνωρίζει το «διπλανό» του.

Μερικές από τις παροχές της:

Η εταιρεία προσφέρει πλήρη ιδιωτική ασφάλιση Ζωής και Υγείας, εξασφαλίζοντας ένα μεγάλο εύρος παροχών και προνομίων για όλους τους εργαζομένους (ιατρικές, διαγνωστικές εξετάσεις, νοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές καλύψεις). Ακόμα, παρέχονται σε όλους τους εργαζομένους διατακτικές γεύματος (ticket restaurant). Η εταιρεία προσφέρει 5 συνολικά ημέρες μετ’ αποδοχών ανά έτος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή ασθένειας χωρίς προσκόμιση πιστοποιητικού γιατρού. Επιπροσθέτως, προσφέρεται δώρο γάμου 200 €, δώρο γέννησης τέκνου 100 €, δώρο βάφτισης 100 €, καθώς επίσης και 1 έξτρα ημέρα αδείας μετ’ αποδοχών για τους νέους πατέρες, επιπλέον όσων προβλέπει ο νόμος.

Εξωτικό ταξίδι για αναγνώριση:

Το 2017 η Data Communication γιόρτασε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία βράβευσε και επιβράβευσε 12 στελέχη της με εικοσάχρονη πορεία στην εταιρεία. Σε εκδήλωση για όλο το προσωπικό παρουσιάστηκαν προσωπικά βίντεο για το κάθε ένα από αυτά τα στελέχη. Το δώρο της εταιρείας ήταν ένα εννεαήμερο ταξίδι στο εξωτικό Μπαλί, το πρόγραμμα του οποίου είχε επιμεληθεί η Αντιπρόεδρος της εταιρείας και μεταξύ άλλων περιλάμβανε ξεναγήσεις, συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες, γνωριμία με τον τοπικό πολιτισμό και διαμονή του κάθε συμμετέχοντος σε ξεχωριστή υπερπολυτελή βίλα με πισίνα, μέσα στο τροπικό δάσος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Πέραν της συνέπειας και του σεβασμού από την πλευρά της διοικήσεως, η εταιρεία παρέχει και βράβευση για την πολύχρονη συνεργασία, ταξίδι αναψυχής και ξεκούρασης σε εξωτικό προορισμό, πρόσθετη ιδιωτική ασφάλεια ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και λοιπές παροχές και ενέργειες ώστε να νιώθουμε όλοι ίσως και καλύτερα από το σπίτι μας. Αυτή είναι η αντιμετώπιση της εταιρείας προς όλους τους συναδέλφους.
  2. Είμαι στην εταιρεία πάνω από 22 ΥΠΕΡΟΧΑ χρόνια, αυτό και μόνο το γεγονός την κάνει για μένα μοναδική.
  3. Πραγματικά εδώ είμαι ο εαυτός μου και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, γιατί περνάω πολύ καλά. Θα ήθελα να δουλεύω για πάντα εδώ!!!

Σε όλα τα χρόνια εργασιακής μου εμπειρίας, αυτή η εταιρεία είναι η ΜΟΝΗ που έχει καταφέρει να με κάνει να τη νιώσω σαν δικιά μου, σημαντικό μέρος της «οικογένειάς» μουκαι όχι απλώς η εταιρεία όπου δουλεύω. Διάφορες επιλογές, όπως η διπλή προκαταβολή μισθού σε περιόδους κρίσης, η προοδευτική εξέλιξη μισθολογικά, δείχνουν ότι η εταιρεία όχι μόνο ενδιαφέρεται για τον εργαζόμενο, αλλά και αναγνωρίζει τους κόπους και τις θυσίες του.

Εταιρεία

Data Communication

Κατάταξη στη λίστα

5 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

10

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Παροχή Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

149

Τζίρος (2016)

5.933.653,5 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

6,5%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

78/60

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

172

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

47,8%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

Data Communication: Ανάπτυξη με κέντρο τον εργαζόμενο-1

«Συνεχίζουμε δυναμικά και επενδύουμε στους ανθρώπους μας!»

Data Communication: Ανάπτυξη με κέντρο τον εργαζόμενο-2

Η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς, καθώς προέρχεται από τους ανθρώπους μας και λαμβάνεται σε μια σημαντική στιγμή, ακριβώς μετά τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας μας. Επιβραβεύονται ουσιαστικά οι συνεχείς προσπάθειές μας να παρέχουμε το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στους ανθρώπους μας!

Οι άνθρωποί μας είναι ο σημαντικότερος συντελεστής της επιτυχίας μας. Αυτό που μας διαφοροποιεί! Όλοι μαζί διασφαλίζουμε τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Για εμάς, καλό εργασιακό περιβάλλον σημαίνει: Νιώθουμε ασφάλεια, εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον που επιτρέπει στις ιδέες μας να αναπτυχθούν, εξελισσόμαστε, αριστεύουμε!

Και αυτό το πετυχαίνουμε με:

•    συνεχή ανάπτυξη (αύξηση 132% του ανθρώπινου δυναμικού την τελευταία πενταετία) και προώθηση ίσων ευκαιριών απασχόλησης

•    συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των γνώσεων/δεξιοτήτων του κάθε εργαζομένου – 4.000 ανθρωποώρες το προηγούμενο οικονομικό έτος 

•    συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και στη διαμόρφωση της εταιρικής στρατηγικής, προάγοντας την καινοτομία

•    πακέτο παροχών και διευκολύνσεων, ιδιαίτερα ανταγωνιστικών για τον κλάδο, εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους μας

•    ευκαιρίες ανάπτυξης/εξέλιξης και δράσεις που στοχεύουν στην έμπνευση, στην εμψύχωση και στην επιβράβευση των εργαζομένων

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε δυναμικά!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή