Beiersdorf Hellas: Mε το ηθικό των εργαζομένων στα ύψη

Beiersdorf Hellas: Mε το ηθικό των εργαζομένων στα ύψη

4' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Beiersdorf Hellas αποτελεί μία από τις 150 και πλέον θυγατρικές της εταιρείας καλλυντικών Beiersdorf AG, η οποία εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας. Εδώ και πάνω από 130 χρόνια η Beiersdorf θεωρείται από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης περιποίησης του δέρματος. Τα γνωστότερα εμπορικά της σήματα είναι η NIVEA, καθώς και τα Hansaplast, Liposan, La Prairie και Tesa SE.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Την πρώτη ημέρα του νέου εργαζομένου στην Beiersdorf τον περιμένει στο γραφείο του ένα ιδιαίτερο «πρωινό»: ένα κουτί με δημητριακά «Beiersdorf Seereal Teamwork» που είναι σχεδιασμένο με βάση τις αξίες της εταιρείας και αναγράφει τα συστατικά της επιτυχημένης μέρας στη δουλειά, όπως είναι οι «τραγανές νιφάδες φροντίδας» και τα «ολόκληρα κομμάτια εμπιστοσύνης».

Την άνοιξη του 2017, όλη η εταιρεία ταξίδεψε στη Μάλτα για το ετήσιο εταιρικό meeting. Το ταξίδι διήρκεσε 5 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων τα γραφεία και η αποθήκη στην Ελλάδα παρέμειναν κλειστά. Στο πρόγραμμα BEAT (Beiersdorf Excellent Activation Team) ομάδες εργαζομένων από τα γραφεία «βγαίνουν» για μία ημέρα στην αγορά, προκειμένου να συμμετάσχουν στο στήσιμο μεγάλων ενεργειών, αλλά και για να έρθουν κοντά με τις ομάδες πωλήσεων και τους πελάτες. Στην Beiersdorf Hellas, όλες τις Παρασκευές του χρόνου οι εργαζόμενοι μπορούν να φεύγουν από το γραφείο στις 15.00. Ειδικά τον Αύγουστο οι εργαζόμενοι μπορούν να φεύγουν στις 15.00 κάθε μέρα του μήνα!

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία κάθε χρόνο διαθέτει σε όλους δωροεπιταγές συνολικής αξίας 600 € ανά εργαζόμενο, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για τη συνεισφορά τους στα εταιρικά αποτελέσματα. Επίσης, έχει καθιερώσει τα Employee Awards, στα οποία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα και τις θέσεις. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες («Ό άνθρωπος που μας εμπνέει», «Ο άνθρωπος που μας κάνει να νιώθουμε ομάδα» και «Ό άνθρωπος που κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη»), με τους νικητές κάθε κατηγορίας να κερδίζουν από 1.000 € σε δωροεπιταγές. Η εταιρεία, θέλοντας να βοηθήσει και να στηρίξει τις νέες μητέρες, προσφέρει επιπλέον 5 ημέρες αδείας ανά έτος μετ’ αποδοχών για κάθε τέκνο μέχρι να συμπληρώσει το 3ο έτος της ηλικίας του. Το καλοκαίρι η εταιρεία καλύπτει τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών των εργαζομένων σε «Summer Camp» μέχρι του ποσού των 300 €.

Η ομάδα που «φροντίζει»:

Στην Beiersdorf Hellas έχει δημιουργηθεί η δια-τμηματική ομάδα «Morale Team» με εθελοντική συμμετοχή εργαζομένων από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας. Αυτή η ομάδα συγκεντρώνει και αξιολογεί τις ανάγκες που υπάρχουν στον εργασιακό χώρο, τις μεταφέρει στην ανώτερη διοίκηση και με την έγκρισή της υλοποιεί δράσεις και πρακτικές που κάνουν την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων πιο ευχάριστη. Τα μέλη της ομάδας αυτής αλλάζουν ανά χρονικά διαστήματα, με σκοπό περισσότεροι εργαζόμενοι να έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων τους.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Στα χρόνια της κρίσης, η συγκεκριμένη εταιρεία επενδύει χρήματα και ενέργεια για τους εργαζομένους, ώστε να νιώθουν όμορφα, να περνάνε ευχάριστα και να νιώθουν μια ομάδα και κυρίως μια οικογένεια. Κατά την άποψή μου, αυτό έχει επιτευχθεί στο έπακρον και η εταιρεία όχι μόνο δεν μειώνει τους πόρους και το ενδιαφέρον για τέτοιες πράξεις με το πέρασμα του χρόνου, αλλά και τις ενισχύει συνεχώς.
  2. Η δύναμη που δίνουν και η εμπιστοσύνη που δείχνουν τα ανώτερα στελέχη προς τους υφισταμένους είναι πραγματικά αξιοσημείωτες και δίνουν άλλη βάση και διάσταση σε κάθε project και task που έχουμε να διεκπεραιώσουμε. Κλίμα ομάδας και οικογένειας. Πρόκειται για μια εταιρεία περίπου 100 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, όπου ο καθένας ξέρει τον άλλο με το μικρό του όνομα, συνεργάζεται άψογα και ξέρει ότι, όταν θα τον χρειαστεί, θα τον έχει δίπλα του.
  3. Οι εργαζόμενοι έχουν και εξασκούν το δικαίωμα της πρωτοβουλίας και φέρνουν πολλές ιδέες και προτάσεις τις οποίες τους δίνεται η δυνατότητα να εφαρμόσουν. Οι πρωτοβουλίες αυτές, ατομικές και ομαδικές, φέρνουν σημαντική πρόοδο και εξέλιξη προς το καλύτερο, τόσο του τμήματος όπου εργάζονται όσο και όλης της εταιρείας, και παράλληλα βελτιώνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας.
  4. Οργάνωση out-of-office δραστηριοτήτων από διαφορετικά groups εργαζομένων κάθε τρίμηνο, π.χ. bowling, escape room activity, gaming afternoon, κ.λπ.

Εταιρεία

Beiersdorf Hellas

Κατάταξη στη λίστα

4 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Παραγωγή & Διάθεση Καλλυντικών Προϊόντων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

87

Τζίρος (2016)

43.252.136 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

6,9%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

48/39

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

120

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

44%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

Beiersdorf Hellas: Mε το ηθικό των εργαζομένων στα ύψη-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

Beiersdorf Hellas: Mε το ηθικό των εργαζομένων στα ύψη-2

Η φροντίδα για τους ανθρώπους μας είναι βασική προτεραιότητα

Beiersdorf Hellas: Mε το ηθικό των εργαζομένων στα ύψη-3

Πεπεισμένοι ότι αξίες όπως αυτές που ασπαζόμαστε στην Beiersdorf –φροντίδα, εμπιστοσύνη, απλότητα και τόλμη– αποτελούν δομικές προϋποθέσεις για την εδραίωση ενός υγιούς επαγγελματικού περιβάλλοντος που παρέχει κίνητρα και έμπνευση, εμπλουτίζουμε διαρκώς τις δράσεις προς τους ανθρώπους μας, με καινοτόμες μεθόδους. Δεν επαναπαυόμαστε ποτέ και καθημερινά αναζητούμε τρόπους προκειμένου να βελτιώσουμε περαιτέρω τη ζωή μας στην εταιρεία.

Κοινός παρονομαστής όλων των πρωτοβουλιών μας είναι η ενίσχυση της συναδελφικότητας, η ενθάρρυνση της ειλικρινούς επικοινωνίας εντός του οργανισμού, καθώς και η διεύρυνση των παροχών. Το 2017 εξελιχθήκαμε περαιτέρω, εστιάζοντας στην έννοια του leadership και με αφετηρία τις αξίες μας μεταδώσαμε σε όλους τη «φιλοσοφία» του Leadership the Beiersdorf Way.

Οι άνθρωποί μας είναι το κλειδί της επιτυχίας! Η διάκριση αυτή που μας χάρισαν οι ίδιοι δείχνει ότι το κλειδί αυτό βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά στα χέρια μας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή