MARS Greece: Φιλική ατμόσφαιρα σε fun περιβάλλον!

MARS Greece: Φιλική ατμόσφαιρα σε fun περιβάλλον!

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η MARS δημιουργήθηκε πριν από 100+ χρόνια, έχει πάνω από 100.000 εργαζομένους σε περισσότερες από 80 χώρες και λειτουργεί με γνώμονα τις πέντε θεμελιώδεις αρχές της: Ποιότητα, Υπευθυνότητα, Αμοιβαιότητα, Αποτελεσματικότητα και Ελευθερία. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με δύο εταιρείες, στους τομείς των τροφίμων και ποτών, και της φροντίδας κατοικιδίων (Mars Hellas & Royal Canin Hellas).

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Breakfast Club: Κάθε μήνα ένα διαφορετικό τμήμα αναλαμβάνει με χρήματα από την εταιρεία να προετοιμάσει ένα σπιτικό πρωινό για όλους τους συναδέλφους! Το γεγονός αυτό συνδυάζεται με δραστηριότητες παρουσιάσεων και ερωτο-απαντήσεων.

Τα φώτα των γραφείων σβήνουν κάθε μέρα στις 5.35 ακριβώς, ως μια υπενθύμιση ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποχωρήσουν και να απολαύσουν τον προσωπικό τους χρόνο.

Η πολυετής προσφορά (ανά πενταετία) βραβεύεται στην ετήσια συνάντηση όλης της εταιρείας, όπου οι εργαζόμενοι παίρνουν χρηματικό ποσό 100-500 €, καθώς και ένα αναμνηστικό δώρο.

Το MARS European Graduate Program προετοιμάζει τους μελλοντικούς γενικούς διευθυντές της εταιρείας. Επιλεγμένοι εργαζόμενοι περνούν κάθε χρόνο από τα τρία έτη διάρκειας του προγράμματος σε διαφορετική διεύθυνση και σε διαφορετική χώρα, κερδίζοντας έτσι μοναδικές εμπειρίες, που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν σε πολύτιμα στελέχη για την εταιρεία.

Η MARS εφαρμόζει δύο προγράμματα κοινωνικής προσφοράς, στα οποία μπορούν και ενθαρρύνονται να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι. Το Mars Ambassador Program (MAP), το οποίο αφορά εθελοντική προσφορά εργασίας σε συνεργαζόμενους οργανισμούς, και το Mars Volunteer Program (MVP), μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφέρουν σε κοινωφελείς φορείς και ΜΚΟ.

Στη MARS όλοι οι εργαζόμενοι –σε ευρωπαϊκό επίπεδο– έχουν τον «συνήγορό τους» (European Ombudsman), με τον οποίο ενθαρρύνονται να επικοινωνούν για οποιοδήποτε θέμα ηθικής, διακρίσεων, μη συμμόρφωσης κ.λπ.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η MARS προσφέρει ευελιξία στο ωράριο εργασίας, ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, επιδότηση 30 ευρώ για γυμναστήριο κάθε μήνα, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα από 50 ευρώ σε δωροεπιταγές σίτισης, κάλυψη του κόστους των διοδίων της Αττικής οδού, δώρο γάμου 200 €, έξτρα ημέρες αδείας, Early Fridays, φρούτα στους χώρους των γραφείων καθώς και σχολικά είδη στα παιδιά των εργαζομένων. Η εταιρεία μεταφέρει όλες τις αργίες που «πέφτουν» Σαββατοκύριακο σε εργάσιμες ημέρες, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μη χάσουν την ευκαιρία να περάσουν περισσότερο χρόνο με τους φίλους και τις οικογένειές τους!

Εταιρεία με pet friendly περιβάλλον…

Κάθε Παρασκευή, οι εργαζόμενοι μπορούν να παίρνουν το κατοικίδιό τους στο γραφείο, ενώ κάθε χρόνο, μέσα στον Ιούνιο, γιορτάζουν την εβδομάδα «Take your dog to work», όπου τα ζώα επιτρέπονται κάθε μέρα στο γραφείο.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Από τον γενικό διευθυντή μέχρι και τους εκπαιδευόμενους – όλοι βρίσκονται στον ίδιο χώρο και δουλεύουν, διασφαλίζοντας διαφάνεια και εμπιστοσύνη από όλες τις πλευρές. Υπάρχει σεβασμός και ισότητα σε όλους και όλα τα μέσα είναι διαθέσιμα σε όλες τις βαθμίδες μέσα στον οργανισμό.
  2. H Mars, όσο ουτοπικό και αν ακούγεται για κάποιον που δεν ανήκει στο δυναμικό της, είναι μια οικογενειακή εταιρεία με αρχές. Από τη διαδικασία της συνέντευξης μέχρι και το πιο αυστηρό deadline, νιώθεις οικεία και ελεύθερα να εκφραστείς και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για δύο λόγους: 1) Γιατί ξέρεις ότι θα αναγνωριστεί. 2) Γιατί νιώθεις υπερήφανος για το όραμα και τον σκοπό της εταιρείας. Έχοντας αρκετά μεγάλη εργασιακή προϋπηρεσία, στη Mars νιώθω ότι αξίζει να αφοσιωθώ και να δώσω όσο περισσότερα μπορώ στους συνεργάτες μου. Δεν θα την άλλαζα με τίποτα!
  3. Το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει τους εργαζομένους ως υπαλλήλους αλλά ως συνεργάτες (Associates).
  4. Οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, όλοι είναι πρόθυμοι να σε ακούσουν και να βοηθήσουν πραγματικά. Πραγματική ομαδική συνεργασία!
  5. Oι πέντε αρχές της Mars είναι πραγματικά ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο για τη διαμόρφωση της κουλτούρας στην εταιρεία μας. Είναι ο οδηγός και το φίλτρο για σωστές αποφάσεις.

Εταιρεία

MARS Greece

Κατάταξη στη λίστα

10 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

8

Δικαιοσύνη

8

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εμπορία Ειδών Διατροφής

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

158

Τζίρος (2016)

55.100.000

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

8,3% Mars / 2,7% RC

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

87/70

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

55 Mars / 12 RC

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

29,4% Mars / 42,8% RC

Παροχή ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

MARS Greece: Φιλική ατμόσφαιρα σε fun περιβάλλον!-1

Παροχή ιδιωτικού συνταξιοδοτικού προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

MARS Greece: Φιλική ατμόσφαιρα σε fun περιβάλλον!-2

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή