Εξιχνιάστηκε μετά από δύο χρόνια δολοφονία στον Νέο Κόσμο

Εξιχνιάστηκε μετά από δύο χρόνια δολοφονία στον Νέο Κόσμο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξιχνίαση της δολοφονίας ενός 54χρονου, τον Μάρτιο του 2016 στον Νέο Κόσμο, πέτυχε το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τρίτη δύο Έλληνες, 35 και 38 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα.

Ο άτυχος άνδρας είχε εκμυστηρευθεί σε έναν Έλληνα αρτοποιό και τον Αλβανό υπάλληλό του ότι σε κρύπτη μέσα στο σπίτι του είχε αποθηκευμένες χρυσές λίρες και μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Ο φούρναρης φέρεται να μετέφερε την πληροφορία σε σεσημασμένο για κλοπές και διαρρήξεις Ρουμάνο, που με τη σειρά του ανέλαβε να καταστρώσει το σχέδιο αρπαγής του κρυμμένου «θησαυρού». Ο αλλοδαπός, που σημειωτέον βρίσκεται ήδη από πέρυσι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό ανέθεσε σε δύο συνεργούς του να βρουν και να αφαιρέσουν τα χρήματα και τις χρυσές λίρες από το σπίτι του 54χρονου.

Οι δύο δράστες εισέβαλαν την 9η Μαρτίου στο διαμέρισμα του άτυχου άνδρα και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματα.  Ο 54χρονος κατέληξε συνεπεία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ενώ οι δράστες αποχώρησαν άπραγοι. Ανακρινόμενοι ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ η παρουσία τους στη σκηνή του εγκλήματος επιβεβαιώνεται από βίντεο και το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων. Από τους πέντε κατηγορούμενους, ο ένας διαφεύγει στο εξωτερικό ενώ ένας ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή