Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή στον Χρ. Πάχτα

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή στον Χρ. Πάχτα

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πάχτα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η πράξη για την οποία καταδικάστηκε, αφορούσε δήλωσή του, στο περιθώριο συζήτησης, που έλαβε χώρα το Μάρτιο του 2013 στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στην επίμαχη δήλωση ότι η ιστοσελίδα "antigoldgr.org", χρηματοδοτείται από ξένα συμφέροντα και συγκεκριμένα από Λιβεριανή εταιρεία. Κατόπιν αυτού, οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, Μαρία Καδόγλου και Τόλης Παπαγεωργίου, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του.

Ο κ. Πάχτας, δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία που αποδόθηκε στον εντολέα του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή