S.C. Johnson Hellas: Μια μεγάλη παρέα

S.C. Johnson Hellas: Μια μεγάλη παρέα

4' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η S.C. Johnson είναι μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, αλλά με πολλά χαρακτηριστικά οικογενειακής επιχείρησης. Ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1886 από τον Samuel Curtis Johnson. Έπειτα από 131 χρόνια λειτουργίας και 5 διαδοχικές γενιές της οικογένειας Johnson να έχουν αναλάβει τα ηνία της εταιρείας, η S.C. Johnson σήμερα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες και απασχολεί 13.000 εργαζομένους παγκοσμίως. H S.C. Johnson Ελλάς ιδρύθηκε το 1965 και απασχολεί 21 εργαζομένους.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η S.C. Johnson πιστεύει ότι η δύναμή της είναι οι άνθρωποί της και γι’ αυτό καθημερινά ενθαρρύνει και επιβραβεύει κάθε καλή προσπάθεια. Επιθυμεί τις συντροφικές σχέσεις ανάμεσα στους εργαζομένους και τις ενισχύει με κάθε ευκαιρία. Το 2017 καθιερώθηκε η «Family Day» της εταιρείας με δραστηριότητες και παιχνίδια ειδικά διαμορφωμένα για όλες τις ηλικίες, δώρα, εκπλήξεις και ένα πλούσιο γεύμα για μικρούς και μεγάλους.

Η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής είναι ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας, αφού οι εργαζόμενοι αποχωρούν νωρίτερα κάθε Παρασκευή (14.30-15.00), καθώς και την ημέρα της ονομαστικής εορτής ή των γενεθλίων τους, και δεν πραγματοποιούν εταιρικές συναντήσεις τις Παρασκευές. Από το 2017 η S.C. Johnson αποφάσισε να προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους της 1 επιπλέον ημέρα αδείας τον χρόνο σε αντικατάσταση κάποιας αργίας που πέφτει Σαββατοκύριακο.

Σε κοινωνικό επίπεδο, εδώ και πάνω από 15 χρόνια η S.C. Johnson υποστηρίζει όχι μόνο χρηματικά, αλλά και εθελοντικά την Εστία, ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση.

Μερικές από τις παροχές της:

Μεταξύ άλλων η εταιρεία προσφέρει επιπροσθέτως (πέραν του νομίμου) 2 ημέρες αδείας σε περίπτωση γάμου και 2 ημέρες αδείας στους νέους πατέρες για τη γέννηση του παιδιού τους, έξτρα διατακτικές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα (120 και 60 ευρώ αντίστοιχα), επιδοτεί σχολικά είδη για τα παιδιά των εργαζομένων (100 ευρώ ανά παιδί), προσφέρει δωρεάν εταιρικά προϊόντα 4-5 φορές τον χρόνο, καθώς και δώρα στα παιδιά των εργαζομένων 2-3 φορές τον χρόνο. Σε περίπτωση γάμου η εταιρεία προσφέρει στον εργαζόμενο το καθαρό ποσό των 800 ευρώ και για κάθε νέα γέννηση το ποσό των 500 ευρώ. Το ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει και οδοντιατρική κάλυψη, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτονται από ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Διανομή μέρους των κερδών σε όλους:

Η εταιρεία διανέμει μέρος των κερδών της σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους! Η Διανομή Κερδών γίνεται 2 φορές τον χρόνο (κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο) και προσφέρεται σε όλους τους εργαζομένους.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Η εταιρεία μας δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του κάθε εργαζομένου, ώστε να βελτιώνεται συνεχώς προσωπικά και επαγγελματικά. Ο καθένας λαμβάνει συνεχές coaching και feedback από τον προϊστάμενό του για να γίνεται καλύτερος.
  2. Υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον υπάλληλο όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό. Σε επαγγελματικό γιατί γίνεται ειδικός σχεδιασμός της ανάπτυξής μας, με ανάθεση projects, νέων θέσεων και ευθυνών, αλλά και εκπαιδεύσεων. Παράλληλα, σε προσωπικό επίπεδο πραγματοποιούνται σεμινάρια που είναι πολύ χρήσιμα στην καθημερινότητά μας, όπως το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης και το σεμινάριο πρώτων βοηθειών.
  3. Το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση είναι αυτά που κάνουν την εταιρεία μου ξεχωριστή. Ένα περιβάλλον σεβασμού, ομαδικότητας, εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας, με ανοιχτή επικοινωνία. Ένα περιβάλλον που αναπτύσσει, εξελίσσει, επιβραβεύει τους εργαζομένους και τους στηρίζει σε κάθε περίσταση.

Εταιρεία

S.C. Johnson Hellas

Κατάταξη στη λίστα

1 (20-49 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

10

Δικαιοσύνη

10

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

10

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εμπορία Ειδών Οικιακής και Επαγγελματικής Χρήσης

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

21

Τζίρος (2016)

18.160.737,95 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

5%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

14/7

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

45

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

33,3%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

S.C. Johnson Hellas: Μια μεγάλη παρέα-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

S.C. Johnson Hellas: Μια μεγάλη παρέα-2

Go further with our family

S.C. Johnson Hellas: Μια μεγάλη παρέα-3

H S.C. Johnson είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία λειτουργεί 5 γενεές με υψηλές αξίες και ιδανικά και παράγει προϊόντα ανώτερης ποιότητας που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας.                          

Με την ίδια φιλοσοφία, το ίδιο όραμα, τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, συνεχίζουμε αδιάκοπα να εστιάζουμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό προς τον συνάδελφο, ανοιχτή και άμεση επικοινωνία, αλλά και διαφάνεια.

Για εμάς κάθε εργαζόμενος είναι μοναδικός και κάθε άποψη αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Φροντίζουμε καθημερινά να ενθαρρύνουμε νέες πρωτοβουλίες, να επιβραβεύουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και να γιορτάζουμε όλοι μαζί ως ομάδα μικρές και μεγάλες μας επιτυχίες. Αισθανόμαστε καθημερινά τη διαφορά του να εργαζόμαστε σε μια μεγάλη οικογενειακή επιχείρηση!

Οι άνθρωποί μας αποτελούν τη βασική δύναμη και ζωτικότητα της εταιρείας μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η S.C. Johnson βραβεύεται ως Ένα Εξαιρετικό Περιβάλλον Εργασίας σε πολλές χώρες του κόσμου και έχει πετύχει διακρίσεις για τις πρωτοβουλίες της στον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ξεχωριστά σε κάθε έναν από τους ανθρώπους μας, γιατί η δική τους φωνή μάς δίνει τη δύναμη να υλοποιούμε πρακτικές οι οποίες στοχεύουν στη συνεχή βελτίωση του εργασιακού μας περιβάλλοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή