Τραμπ: Σύντομα θα αποσυρθούμε από τη Συρία – Ας αναλάβουν άλλοι τώρα (Βίντεο)

Τραμπ: Σύντομα θα αποσυρθούμε από τη Συρία – Ας αναλάβουν άλλοι τώρα (Βίντεο)

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σύντομα, θα αποσυρθούμε από τη Συρία. Ας αναλάβουν άλλοι τώρα», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ρίτσφιλντ του Οχάιο.

Ο Τραμπ, όπως αναφέρει το Russia Today, συμπλήρωσε πως οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει περισσότερα από 7 τρισεκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή, ενώ αναφέρθηκε «στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους και την ανάγκη υπεράσπισης των αμερικανικών συνόρων»

 

Επίσης,  ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα αναβάλει την τελική έγκριση μιας νέας εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη Νότια Κορέα και είχε παρουσιαστεί ως σημαντική επιτυχία της Ουάσινγκτον.

«Μάλλον θα την καθυστερήσω μέχρι να έχουμε μια συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια ομιλία του για τις υποδομές στο Οχάιο.

«Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος δεν εξήγησε το σκεπτικό του, πώς δηλαδή συνδέεται η εμπορική συμφωνία με τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Ουάσινγκτον και Σεούλ έγινε κατόπιν της επιμονής του ίδιου του Τραμπ και σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο οδήγησε τη Νότια Κορέα να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά κυρίως την αυτοκινητοβιομηχανία και τις εξαγωγές χάλυβα.

«Προχωράμε πραγματικά καλά με τη Βόρεια Κορέα, θα δούμε τι θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια προφανής χαλάρωση. Αν δεν πάει καλά, θα εγκαταλείψουμε (τις διαπραγματεύσεις), διαφορετικά θα είμαστε ικανοποιημένοι», συνέχισε ο Τραμπ.

«Η Νότια Κορέα ήταν εκπληκτική αλλά θα περιμένουμε λίγο για αυτή τη συμφωνία, για να δούμε τι θα γίνει», κατέληξε ο Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή