Διασυνδέσεις με την ηγεσία της γεωργιανής μαφίας για τη σπείρα διαρρηκτών

Διασυνδέσεις με την ηγεσία της γεωργιανής μαφίας για τη σπείρα διαρρηκτών

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασυνδέσεις με την ηγεσία της γεωργιανής μαφίας είχαν τα μέλη σπείρας διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Συνελήφθησαν με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) έξι άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο αρχηγός της. Πρόκειται για 53χρονο βετεράνο του πολέμου της Τσετσενίας, ο οποίος μάλιστα φέρεται να κατέχει τον διακριτικό τίτλο της ελίτ της ρωσόφωνης μαφίας ανά τον κόσμο, «Vor V Zakone» ή «Κλέφτης εντός νόμου».

Οι αστυνομικοί που μετείχαν στην έρευνα είχαν προσδώσει την κωδική ονομασία «ταξιδευτές» στα μέλη της σπείρας καθώς διέπρατταν ληστείες σε Πελοπόνησσο, Στερεά Ελλάδα και Αττική. Προέκυψε ότι έχουν διαπράξει 26 διαρρήξεις σε Αττική, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα και εκτιμάται ότι ο αριθμός των υποθέσεων στις οποίες έχουν εμπλοκή είναι σημαντικά μεγαλύτερος.

Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, διευκρινίστηκε ότι τα μέλη της σπείρας διένυαν καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα επιλέγοντας συχνά έως και δύο πόλεις ανά ημέρα, όπου διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις. Οι κατηγορούμενοι επέλεγαν τα σπίτια – στόχους με κριτήριο και την εξωτερική τους όψη, ενώ διέθεταν εμπειρία και γνώσεις που τους επέτρεπε να παραβιάζουν ακόμα και τις πιο προηγμένες κλειδαριές ασφαλείας.

Ο 53χρονος φερόμενος ως αρχηγός συντόνιζε τη δράση της σπείρας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είχαν ξεχωριστούς ρόλους: ένας εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, άλλος πραγματοποιούσε αυτοψία στο σημείο όπου θα «χτυπούσαν» και άλλος έσπαγε την κλειδαριά. Διοχέτευαν τα κλοπιμαία σε συνεργαζόμενο ενεχυροδανειστήριο στην Ομόνοια και μέρος από τα χρήματα που εισέπρατταν τα έστελναν στη Γεωργία κατά την πάγια τακτική που ακολουθούν τα μέλη των «Κλεφτών» ή «Vor».

Ο 53χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας εμφανίζεται σε αναμνηστική φωτογραφία με τα ηγετικά στελέχη της γεωργιανής μαφίας ανά τον κόσμο.

Μάλιστα, φέρεται να ποζάρει δίπλα στον αποκαλούμενο «Παππού», έναν 63χρονο που είχε συλληφθεί το 2015 σε βίλα στην Ανάβυσσο ως επικεφαλής ομάδας που είχε διαπράξει πάνω από 100 διαρρήξεις σπιτιών στην Αττική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή