Ευρωλίγκα: Ελληνοϊσπανική βραδιά

Ευρωλίγκα: Ελληνοϊσπανική βραδιά

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας να είναι εξασφαλισμένη, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ο μεν Ολυμπιακός που έχει «δέσει» και το πλεονέκτημα έδρας, ενδιαφέρεται μόνο για τον επόμενο αντίπαλό του και ο δε Παναθηναϊκός κυνηγά τη Ρεάλ για να προλάβει την 4η θέση και να μην παίξει με μειονέκτημα. Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τη Βαλένθια (12η θέση) στο ΟΑΚΑ (21.15) και στοχεύουν στη 18η νίκη τους για να παραμείνουν μόνοι τους στην πέμπτη θέση.

«Η Βαλένθια είναι μια ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ, διαθέτει ποιότητα και δεν έχουν πλέον πίεση. Θα είναι το τελευταίο ματς στην έδρα μας πριν από τα πλέι οφ και θέλουμε τη νίκη. Ακόμη κι αν έχουμε μειονέκτημα έδρας εκεί, είναι σημαντικό να υπερασπιζόμαστε την έδρα μας», υποστήριξε ο Τσάβι Πασκουάλ. Οι «πράσινοι» θα περιμένουν το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα Ερυθρού Αστέρα – Ρεάλ για πιθανή ήττα των Μαδριλένων, ενώ στο Κάουνας θα παίξουν Ζαλγκίρις – ΤΣΣΚΑ. Στην τελευταία αγωνιστική, ο ΠΑΟ θα παίξει με την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Μάλαγα (19.00), στην έτερη ελληνοϊσπανική αναμέτρηση της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής, χωρίς τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Τόμπσον, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι παρά τις απουσίες, ο στόχος της ομάδας είναι οι δύο νίκες μέχρι το φινάλε της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας: «Η Μάλαγα είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, δεν θα είναι εύκολη η αποστολή μας, αλλά θα παλέψουμε. Εχουμε διαβάσει τον αντίπαλο, ξέρουμε τα δυνατά του στοιχεία και πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα». Η Φενέρ «κλείδωσε» χθες τη 2η θέση της κανονικής περιόδου επικρατώντας της Χίμκι στη Ρωσία με 73-64.

Η απάντηση Μπερτομέου στον ΠΑΟ

Αναρμόδιος σε θέματα διαιτησίας της Ευρωλίγκας δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομέου, στην απάντηση που έστειλε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Superfoods. O Μπερτομέου έστειλε απάντηση με ηλεκτρονική αλληλογραφία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στις αποφάσεις και τους ορισμούς του αρχιδιαιτητή της Ευρωλίγκας Ρίτσαρντ Στόουκς, ενώ τόνισε ότι τα θέματα που τέθηκαν από την επιστολή και το dvd θα συζητηθούν στην επόμενη συνέλευσή της, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου, στη Βαρκελώνη. Σ’ αυτή τη συνέλευση θα είναι παρούσες οι έντεκα ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο στη διοργάνωση. Στον Παναθηναϊκό, η απάντηση του Μπερτομέου δεν κρίθηκε ικανοποιητική και θα περιμένουν τη διαιτητική αντιμετώπιση της ομάδας στα πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή