Kαραλής: Αγαπώ αυτό που κάνω και ζω το όνειρό μου

Kαραλής: Αγαπώ αυτό που κάνω και ζω το όνειρό μου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να ξεφύγει από το άγχος των προπονήσεων, να φωτογραφηθεί από τον καταξιωμένο φωτογράφο Βλαντιμίρ Ρις, να μιλήσει με δημοσιογράφους και να κάνει τα γνωστά του αστεία είχε ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο κορυφαίος νεαρός αθλητής του επί κοντώ προετοιμάζεται σε εντατικούς ρυθμούς για τις υποχρεώσεις του καλοκαιριού και απολαμβάνει την κάθε στιγμή που κάνει το αγαπημένο του άθλημα.

«Θέλω να είμαι χαρούμενος. Νιώθω ότι ζω το όνειρό μου. Αγαπάω αυτό που κάνω και απολαμβάνω την κάθε στιγμή», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στην «Κ».

Πριν από λίγες εβδομάδες, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στο Μπέρμιγχαμ, ο Καραλής αντιμετώπισε χωρίς να δειλιάσει κορυφαίους επικοντιστές και πλασαρίστηκε στην 5η θέση με 5,80, βελτιώνοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. «Πριν από ένα με δύο χρόνια έβλεπα αυτούς τους αθλητές να αγωνίζονται, θαύμαζα κάποια άλματα και σκεφτόμουν ότι τι ωραίο θα ήταν να έκανα τέτοια άλματα και εγώ. Και, τώρα, βρέθηκα αντίπαλός τους. Είμαι ενθουσιασμένος», υπογράμμισε ο 19χρονος πρωταθλητής. Το εφετινό καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο για τον νεαρό επικοντιστή. «Σίγουρα ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα (-20 ετών) που θα διεξαχθεί στο Τάμπερε της Φινλανδίας από τις 10 έως τις 15 Ιουλίου. Στη συνέχεια, τον Αύγουστο, θα ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ανδρών (7-12 Αυγούστου, Βερολίνο).

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος για τον πρωταθλητή, ο οποίος παίζει κιθάρα, ασχολείται με τα esports και πηγαίνει και στα ΤΕΦΑΑ. «Θέλω να τελειώσω τη σχολή μου. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταργηθεί αυτή η ελάχιστη επιβράβευση που έχουν οι νέοι αθλητές, δηλαδή η μοριοδότηση για την εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή