Εργα υποδομών 1,5 τρισ. δολ. από Τραμπ

Εργα υποδομών 1,5 τρισ. δολ. από Τραμπ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Φιλόδοξα σχέδια ανανέωσης των γερασμένων οδικών υποδομών των ΗΠΑ αναμενόταν να ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Ρίτσφιλντ του Οχάιο.

Ο πρόεδρος θα παρουσιάσει πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 200 δισ. δολαρίων, το οποίο θα οδηγήσει σε δαπάνες 1,5 τρισ. δολαρίων για την ανακαίνιση κρίσιμων έργων υποδομής, όπως αυτοκινητοδρόμους, γέφυρες, λιμάνια και αεροδρόμια.

Ο Τραμπ μίλησε για πρώτη φορά για τα αναγκαία έργα υποδομής τον Φεβρουάριο, θεωρώντας ότι το σχέδιό του θα εξασφάλιζε διακομματική στήριξη. Η εξάρτηση του προγράμματος από ομοσπονδιακή και τοπική χρηματοδότηση, όμως, έκανε πολλά μέλη του Κογκρέσου να υπαναχωρήσουν, φοβούμενα ότι θα αντιμετωπίσουν το φάσμα αύξησης τιμών διοδίων.

Η γνωστή απέχθεια των Ρεπουμπλικανών για ενίσχυση δαπανών και οι επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο τον Νοέμβριο απειλούν το μέλλον του φιλόδοξου προγράμματος υποδομών του προέδρου.

Συνέντευξη Ντάνιελς

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει να εμφανιστεί δημοσίως από την Παρασκευή, επιλέγοντας να ταξιδέψει με την Πρώτη Κυρία Μελάνια και τον 12χρονο γιο του ζεύγους, Μπάρον, στο θέρετρο του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Ο Τραμπ επέστρεψε, όμως, την Κυριακή στην Ουάσιγκτον, εγκαίρως για να παρακολουθήσει την εκπομπή «60 Minutes», με θέμα τη συνέντευξη της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και της σχέσης που αυτή ισχυρίζεται ότι είχε με τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ το 2006.

Ο Τραμπ υπενθύμισε την ύπαρξή του μέσω Twitter αυτή την εβδομάδα, με σειρά μηνυμάτων για την επερχόμενη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ερωτηθείσα εάν ο Τραμπ κρύβεται, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς είπε: «Ο πρόεδρος υπήρξε αφάνταστα ενεργός όλη την εβδομάδα», μνημονεύοντας μάλιστα την απέλαση δεκάδων Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή