Αντίστροφη μέτρηση στην Προανακριτική

Αντίστροφη μέτρηση στην Προανακριτική

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επίλογος ενός σχεδόν προαναγγελθέντος χρονικού, όσον αφορά τις εργασίες της ειδικής επιτροπής για την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης Novartis, γράφεται από χθες το απόγευμα στη Βουλή: οι κ. Ν. Παρασκευόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Γ. Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ), εισηγητές της πλειοψηφίας, απόντων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ως γνωστόν έχουν αποχωρήσει καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, παρουσίασαν χθες την αναμενόμενη εισήγησή τους, να χαρακτηριστεί δηλαδή η Βουλή αναρμόδια ώστε να διερευνήσει την υπόθεση, και έτσι ο φάκελος να επιστραφεί στη Δικαιοσύνη.

«Και στις δύο τοποθετήσεις η βασική κατεύθυνση, η εισηγητική, προσανατολίστηκε προς την τεκμηρίωση της αναρμοδιότητας της Βουλής», είπε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης ο πρόεδρος της επιτροπής Θ. Δρίτσας. Παράλληλα, ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρίαση, την Τρίτη 17 Απριλίου, θα παρουσιαστούν διατυπωμένες περισσότερο τεκμηριωμένα από νομικής απόψεως οι δύο εισηγήσεις. Σημείωσε δε, ότι έπειτα από εκείνη τη συνεδρίαση και έως τις 28 Απριλίου θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να διαμορφωθεί το τελικό πόρισμα της επιτροπής, που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια. Ο χρόνος θα δοθεί, όπως συμπλήρωσε, ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα και στα κόμματα που έχουν αποχωρήσει, να προσέλθουν και να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο τελικό πόρισμα.

«Θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι όλα τα μέλη της επιτροπής, και αυτά που αποχώρησαν, με οποιονδήποτε τρόπο θα προσέλθουν, διότι όλα δικαιούνται να διατυπώσουν την άποψή τους», σημείωσε ο κ. Δρίτσας για να προσθέσει: «Θα δοθεί ο αναγκαίος χρόνος σε όλους. Η επιτροπή έχει πάρει παράταση ολοκλήρωσης των εργασιών της έως τις 28 Απριλίου. Δεν θα εξαντλήσουμε αυτό το χρονικό διάστημα».

Εν τω μεταξύ, χθες στάλθηκε πρόσκληση στα μέλη της άλλης επιτροπής, της Εξεταστικής για υποθέσεις στον χώρο της Υγείας, προκειμένου να συμμετάσχουν σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση, με θέμα τη «λήψη απόφασης για διορισμό πραγματογνώμονα για την εξέταση των οικονομικών απολογισμών του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου στοιχείου υπάρχει» αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή