Πρόσωπα της Παρασκευής

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθρωπος με τεράστια προσφορά στον χορό, επί 21 χρόνια –από την ίδρυσή του το 1995 μέχρι το 2015–, διευθύντρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, γνωστή διεθνώς και με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της, όπως ο τίτλος του Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών που της απένειμε η γαλλική κυβέρνηση. Ο λόγος για τη Βίκυ Μαραγκοπούλου  (φωτ.) που με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου αναλαμβάνει τη θέση της διευθύντριας της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) με τετραετή θητεία.

(…) Μια νέα ταινία, εμπνευσμένη από το περίφημο «Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ», βρίσκεται στα σκαριά, με τίτλο «Keeper of the Diary». Θέμα της θα είναι η αναζήτηση του Οτο Φρανκ, μοναδικού επιζώντος της οικογένειας, για τον εκδότη που θα δημοσίευε το ημερολόγιο της Αννας. Οπως έγινε γνωστό, τη σκηνοθεσία του φιλμ θα αναλάβει η Ριντ Μοράνο, δημιουργός του άκρως επιτυχημένου τηλεοπτικού «The Handmaid’s Tale».

(…) Μια όμορφη εκδήλωση διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο, με αφορμή την παρουσίαση της νέας, δίγλωσσης ποιητικής συλλογής της Κλέλιας Χαρίση, με τίτλο «Αλλαγή Φρουράς – Change of Guard», η οποία έχει μεταφραστεί στα αγγλικά από την ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Αξίζει να σημειωθεί πως στη βραδιά υπήρξε ακόμη αφιέρωμα στους δεσμούς μεταξύ σπουδαίων Ελλήνων και Αγγλων ποιητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή