Μποζντάγ κατά Μακρόν: Οσοι συνεργάζονται με τρομοκράτες θα γίνουν στόχος της Τουρκίας

Μποζντάγ κατά Μακρόν: Οσοι συνεργάζονται με τρομοκράτες θα γίνουν στόχος της Τουρκίας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπόσχεση της Γαλλίας να παρέχει στήριξη στον κουρδοαραβικό συνασπισμό ισοδυναμεί με στήριξη και νομιμοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεκίρ Μποζντάγ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Προεδρικό Μέγαρο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι θέλει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της Τουρκίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Διαβεβαίωσε, επίσης, τους εκπροσώπους, μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής που αποτελεί τη βασική συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, για την υποστήριξη της Γαλλίας στη σταθεροποίηση της βόρειας Συρίας.

«Αυτοί που είτε συνεργάζονται ή δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις που επιτίθενται στην Τουρκία, θα αποτελέσουν και οι ίδιοι στόχο της Τουρκίας, ακριβώς όπως οι τρομοκράτες», έγραψε ο Μποζντάγ στο Twitter. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι «η Γαλλία δεν θα προχωρήσει σε μια τόσο παράλογη ενέργεια». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή