Πιο κοντά στον τίτλο που ψάχνει 24 χρόνια

Πιο κοντά στον τίτλο που ψάχνει 24 χρόνια

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λέξη «πρωτάθλημα» ήταν στοιχειωμένη για τον κόσμο της ΑΕΚ εδώ και πάρα πολύ καιρό· o μέσος φίλος της Ενωσης σίγουρα φανταζόταν διαφορετικά το άκουσμά της, εδώ και 24 χρόνια μέχρι χθες το μεσημέρι, όταν έμαθε για τη δικαστική απόφαση. Οι ΑΕΚτζήδες είχαν αντιληφθεί από καιρό πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα ερχόταν με κόπο, όμως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι θα περνούσε ανάμεσα από εισβολές προέδρων με όπλο στο γήπεδο και ένα «σύννεφο» ποδοσφαιρικού Grexit.

Η ΑΕΚ απεδείχθη φέτος πιο συγκεντρωμένη, πιο σίγουρη και πιο έτοιμη από οποιονδήποτε αντίπαλό της για να διεκδικήσει τους στόχους της. Παρέμεινε πιστή στο δικό της ποδοσφαιρικό μοντέλο, με σεβασμό σε όλες τις δικαστικές αποφάσεις και ακόμα κι αν ένιωσε αδικημένη, διατηρήθηκε «εμμονικά» προσηλωμένη στον στόχο της.

Μετά τη δικαστική απόφαση για τα γεγονότα της Τούμπας, η ΑΕΚ καλείται να συνεχίσει αυτό που κάνει εξαιρετικά όλη τη σεζόν, προκειμένου να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1994: Να παίξει ποδόσφαιρο και να κερδίσει 8 βαθμούς που θα φέρουν το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Πρώτο δύσκολο εμπόδιο πλέον, είναι ο Παναθηναϊκός που έρχεται στο ΟΑΚΑ την Κυριακή πληγωμένος από τα δικά του προβλήματα, αλλά παραμένοντας πάντα ένας μεγάλος –και δύσκολος να νικηθεί– αντίπαλος. Η ΠΑΕ κάλεσε τους φιλάθλους της μέσω των social media να προστατεύσουν την ομάδα, ακόμη και από ενδεχόμενη προβοκάτσια στο ντέρμπι. Ακολουθεί η διακοπή του Πάσχα και έπειτα ο Πλατανιάς στα Χανιά, ο Λεβαδειακός στο ΟΑΚΑ και οι δύο τελευταίες αγωνιστικές με Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας.

Οι 7 βαθμοί διαφοράς από τον Ολυμπιακό είναι πράγματι δύσκολο να καλυφθούν, ωστόσο ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος πως αυτές οι διαφορές στη βαθμολογία είναι οριστικές, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή