BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H έκθεση της Βασιλείας φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελβετικής –και όχι μόνο– ωρολογοποιίας και προσελκύει το ενδιαφέρον των συλλεκτών, των επαγγελματιών του χώρου, των δημοσιογράφων αλλά και των κοινών θνητών που αγαπούν το ρολόι. Η Rolex, όπως πάντα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και όλοι αναμένουν τις νέες προτάσεις της για την εκάστοτε χρονιά. Και στη φετινή Baselworld, που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου, το επιβλητικό περίπτερο του οίκου δέσποζε σε κεντρικό σημείο της έκθεσης και στις βιτρίνες του υπήρχε μονίμως κοσμοσυρροή, κάμερες και έντονη κινητικότητα.

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-1

Πού επέλεξε να δώσει έμφαση αυτή τη χρονιά η Rolex; Όσοι ασχολούμαστε με τα του ρολογιού κάναμε τις προβλέψεις μας πριν ξεκινήσει η έκθεση της Βασιλείας, αλλά ως συνήθως η ελβετική εταιρεία κατάφερε να μας εκπλήξει, ανατρέποντας τα προγνωστικά. Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή σας παρουσιάζουμε ό,τι νέο έχει στη φαρέτρα της η Rolex για το 2018.

Oyster Perpetual GMT-Master II

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-2

To εμβληματικό μοντέλο με δεύτερη ώρα της Rolex επιστρέφει δριμύτερο, εφοδιασμένο με έναν ολοκαίνουριο μηχανισμό, τον caliber 3285, και ανανεωμένη εμφάνιση. Είναι η πρώτη φορά που το GMT-Master II, με την χαρακτηριστική περιστρεφόμενη στεφάνη με τον δίχρωμο κεραμικό δακτύλιο Cerachrom σε κόκκινο και μπλε (οι connoisseurs το αποκαλούν Pepsi, από τα χρώματα του γνωστού αναψυκτικού), προσφέρεται σε έκδοση από ατσάλι Oystersteel –το ειδικό κράμα της Rolex. Η εταιρεία επέλεξε να το συνδυάσει με μπρασελέ Jubilee πέντε συνδέσμων. Οι λάτρεις του συγκεκριμένου μοντέλου σίγουρα έχουν ενθουσιαστεί, καθώς προσφέρεται πλέον σε σημαντικά πιο προσιτή τιμή συγκριτικά με το λευκόχρυσο μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2014.

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-3

Μεγάλη εντύπωση βεβαίως μας έκαναν και δύο ακόμη εκδοχές του GMT-Master II από χρυσό Everose 18Κ και συνδυάζονται με την ίδια δίχρωμη Cerachrom στεφάνη, στην προκειμένη περίπτωση σε μαύρο και καφέ κεραμικό. Η πρώτη είναι εξολοκλήρου φτιαγμένη από χρυσό Everose 18Κ και η δεύτερη είναι σε Rolesor, δηλαδή συνδυάζει ατσάλι Oystersteel και χρυσό Everose 18Κ.

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-4

Oyster Perpetual Rolex Deepsea

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-5

Οι λάτρεις του βυθού σίγουρα θα μείνουν ικανοποιημένοι από την βελτιωμένη έκδοση του δημοφιλούς καταδυτικού Deepsea, το οποίο πλέον έχει ανασχεδιασμένη κάσα 44 mm, φαρδύτερο μπρασελέ Oyster με αναλόγως προσαρμοσμένο κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock και στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον avant-garde αυτόματο μηχανισμό Calibre 3235 της Rolex.

Τα γυναικεία μοντέλα

Για το γυναικείο του κοινό ο ελβετικός οίκος δημιούργησε πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες στις κλασικές του συλλογές Oyster Perpetual Datejust 36 και Oyster Perpetual Datejust 31 και φρόντισε να τις εξοπλίσει με τελευταίας τεχνολογίας μηχανισμούς της Rolex.

Oyster Perpetual Datejust 36

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-6

Τα Datejust 36 έχουν ανασχεδιασμένες κάσες και βραχίονες, είναι για πρώτη φορά εφοδιασμένα με τον αυτόματο Calibre 3235 της Rolex και διατίθενται σε μεγάλη γκάμα καντράν. Κυκλοφορούν σε εκδόσεις Rolesor, συνδυάζοντας το ατσάλι Oystersteel είτε με κίτρινο είτε με Everose χρυσό 18Κ.

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-7
BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-8

Oyster Perpetual Datejust 31

Σχεδιασμένα για πιο λεπτούς καρπούς, τα καινούρια Datejust 31 έρχονται σε εκδόσεις από λευκό, κίτρινο ή Everose χρυσό 18Κ με ανασχεδιασμένες κάσες και βραχίονες και εφοδιασμένα με τον μηχανισμό νέας γενιάς της Rolex, Calibre 2236.

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-9

Η έκδοση από λευκό χρυσό συνδυάζει καντράν από λευκό φίλντισι με διαμάντια στις ενδείξεις της ώρας και στη στεφάνη.

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-10

Η έκδοση από κίτρινο χρυσό έχει ένα υπέροχο πράσινο καντράν από μαλαχίτη και διαμάντια στη στεφάνη και στους λατινικούς αριθμούς 6 και 9.

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-11

Υπάρχει και μία «ονειρική» έκδοση από χρυσό Everose με καντράν «στρωμένο» με διαμάντια και ντελικάτες πεταλούδες από ροζ φίλντισι.

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

BASELWORLD 2018 – Τα νέα μοντέλα της ROLEX-12

Το ρολόι που αναμφισβήτητα συζητήθηκε πολύ –όπως είχε γίνει και πέρυσι με το Yachtmaster II που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ– είναι μία εντυπωσιακή εκτέλεση του χρονογράφου Cosmograph Daytona από Everose χρυσό 18Κ με πολύχρωμα ζαφείρια baguette στα χρώματα του ουράνιου τόξου στη στεφάνη και στις ενδείξεις των ωρών και 56 λευκά διαμάντια στους βραχίονες και γύρω από την κορόνα. Θαυμάστε το και στο σχετικό video…

 

Όπως όλα τα ρολόγια της Rolex, τα νέα μοντέλα καλύπτονται από την πιστοποίηση Superlative Chronometer της Rolex και συνοδεύονται από πενταετή διεθνή εγγύηση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138, 210-3235909)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή