Ανήσυχος ο Πάιατ με Αγκυρα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση ότι τους επόμενους μήνες «Ελλάδα και ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν» προβαίνει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ.

Σε συνέντευξή του (στο Vice) ο κ. Πάιατ ανέφερε σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και πιστεύουμε πως πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους». Παράλληλα, ο Αμερικανός πρέσβης τάχθηκε υπέρ της επίλυσης του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ μέσω συμφωνίας των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, τονίζοντας πως «θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ της διαδικασίας, υποστηρίζουμε τον κ. Μάθιου Νίμιτς και παρακολουθούμε το θέμα όχι ως διαμεσολαβητές, αλλά ως υποστηρικτές της προόδου», ενώ σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει «ολιγαρχία» στην Ελλάδα απάντησε πως το «έχει παρατηρήσει».

Επίσης, ο κ. Πάιατ επανέλαβε τις ενστάσεις της Ουάσιγκτον για τη χορήγηση αδειών στον Δημ. Κουφοντίνα και αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις για την υπόθεση της Νοvartis. Τέλος, προέβη σε θετικά σχόλια για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως είναι νέοι πολιτικοί και «είναι σίγουρος ότι δεν σκέφτονται μόνο τι θα γίνει το 2019, αλλά και το 2029 και το 2039».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή