Κίν. Αλλαγής: έτοιμες οι λίστες με τα μέλη Κεντρικής Επιτροπής

Κίν. Αλλαγής: έτοιμες οι λίστες με τα μέλη Κεντρικής Επιτροπής

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κομμάτια της «περίφημης» πλέον Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, για την οποία πολύς λόγος έγινε το προηγούμενο διάστημα, καθώς αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία ζητήματα τριβής μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και τάσεων, φαίνεται πως συμπληρώνονται, καθώς τα κόμματα και οι φορείς που συναποτελούν το εγχείρημα έδωσαν τις λίστες με τα πρόσωπα που επέλεξαν για την Κ.Ε. του νέου φορέα.

Αν επιχειρείται κάποια κοινή συνισταμένη, είναι η προσπάθεια να υπάρξει από όλες τις πλευρές «μετάγγιση νέου αίματος», σε συνδυασμό με «μπαρουτοκαπνισμένα» στελέχη που ουσιαστικά αποτελούν τον συνδετικό κρίκο τού χθες με το σήμερα. Από πλευράς Ποταμιού, που μετά το ΠΑΣΟΚ έχει τη μερίδα του λέοντος με 67 μέλη, αξιοσημείωτο είναι πως το 35% της Κεντρικής Επιτροπής είναι γυναίκες. Παράλληλα, ενδεικτικό μιας πολιτικής θεώρησης, το 87% εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ μόλις το 9% είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η ανανέωση εκφράζεται και ηλικιακά, καθώς το 58% εντάσσεται στις ηλικίες 35-55. Aκολουθεί το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου με 50 μέλη. Στην πλειονότητά τους είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησαν τον πρώην πρωθυπουργό στο εγχείρημα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ανάμεσα στα ονόματα θα δει κάποιος κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2009-2011, όπως τους κ. Ρέππα, Σαχινίδη, Πετσάλνικο.

Ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ του βουλευτή Επικρατείας Θ. Θεοχαρόπουλου, με 35 μέλη. Ανάμεσά τους υπάρχουν επτά γιατροί, πολλοί δημοσιογράφοι, αλλά και κορυφαία στελέχη που παρέμειναν στο κόμμα μέχρι σήμερα, όπως οι κ. Μαργαρίτης, Χατζησωκράτης, Τσούκαλης.

Από την πλευρά του, ο Γ. Καμίνης, που αριθμεί 30 μέλη στην Κ.Ε., έχει επιλέξει ως επί το πλείστον στελέχη με πολιτική εμπειρία που αποτελούν τη νέα γενιά της παράταξης. Μεταξύ των μελών του «Δικτύου Ανανέωση», της αυτόνομης τάσης του δημάρχου Αθηναίων, στην Κεντρική Επιτροπή συμμετέχει και η πρώην ευρωβουλευτής Aννα Καραμάνου. Τέλος, ο Ν. Ανδρουλάκης, δεύτερος τη τάξει στις εκλογές, που δεν επεδίωξε αναλογική εκπροσώπηση βάσει του ποσοστού που κέρδισε και ως εκ τούτου αριθμεί μόλις 41 μέλη, αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες τη σχετική λίστα. Ο ευρωβουλευτής θα προτείνει κυρίως νέα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αναμένεται σε μια συμβολική κίνηση να προτείνει και κάποια παλαιά στελέχη «τιμής ένεκεν». Τέλος, η κεντρική διοίκηση του ΠΑΣΟΚ, που θα έχει 128 μέλη στη νέα Κ.Ε., θα επιχειρήσει με τις επιλογές της να συμβολίσει την ανανέωση, καθώς πολλά μέλη θα είναι κάτω των 35 ετών, ενώ θα υπάρχει και «αναλογική εκπροσώπηση από όλη την Ελλάδα».

«Συνεννόηση με ΑΝΕΛ»

Tην άποψη πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ K. Κατσίκης μίλησε για ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους 2 Ελληνες κατόπιν συνεννόησης με το κόμμα του εξέφρασε ο Στ. Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ανέφερε πως το θέμα δεν τέθηκε τυχαία και είχε σκοπό «να δουν πώς θα πάει», προσθέτοντας πως οι ΑΝΕΛ στον κώδικά τους «δεν έχουν και τόσο σεβασμό στη Δικαιοσύνη». Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στις επικείμενες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Κοτζιά είπε πως είναι επιβεβλημένες και θα έπρεπε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στο ζήτημα αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή