Νέα πρόσωπα στο προσκήνιο από Μητσοτάκη

Νέα πρόσωπα στο προσκήνιο από Μητσοτάκη

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο θετικό αφήγημα και στα νέα πρόσωπα που επιδιώκει να παρουσιάσει τόσο στις εκλογικές λίστες, όσο και στη συνολική εικόνα που εκπέμπει επικοινωνιακά και πολιτικά η Ν.Δ., ειδικά στον δρόμο προς τις κάλπες, εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες στην Πειραιώς με τη νέα «φουρνιά» 50 νέων προσώπων που εντάσσονται στη Ν.Δ. μέσω του μητρώου στελεχών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για «αξιοκρατία», με στόχο να δώσει ευκαιρίες και λόγο σε νέα πρόσωπα και επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα «στον πόλεμο λάσπης που επέλεξε».

Αναφερόμενος στο «ρίσκο» που ανέλαβε με τη δημιουργία του μητρώου στελεχών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι στόχος του μέσω αυτού είναι να πείσει την κοινωνία ότι τα κόμματα «μπορούν να αλλάξουν και να ανανεωθούν, εφόσον απευθυνθούν με ειλικρίνεια και ζητήσουν από συμπολίτες μας που δεν έχουν ασχοληθεί με τα κοινά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κόμμα με ένα διαφορετικό πλαίσιο και λογική».

Μίλησε ακόμα για «τολμηρή προσπάθεια που σπάει στεγανά και προκαταλήψεις» και επιμένοντας στην αντικειμενικότητα της διαδικασίας (μέσω βιογραφικών και συνεντεύξεων με πολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα) επανέλαβε ότι το εγχείρημα επιδιώκει να «σπάσει» ένα σύστημα που βασιζόταν στις «πελατειακές σχέσεις» και στις γνωριμίες.

Θέτοντας, δε, το στοίχημα του μητρώου στο κάδρο του ευρύτερου στοιχήματος για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση των «συστημικών» κομμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από τους λαϊκιστές. «Το ίδιο, σε ένα βαθμό, έγινε και στην Ελλάδα. Μόνο που εμείς ζήσαμε την έφοδο του λαϊκισμού νωρίτερα απ’ ό,τι την αντιμετωπίζουν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σήμερα. Στον πυρήνα τους, όμως, όλα αυτά τα φαινόμενα έχουν την έντονη αμφισβήτηση ότι τα κόμματα μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τις ζωές των πολιτών ως προς το καλύτερο», σημείωσε, προσθέτοντας, ωστόσο, το δικό του θετικό αφήγημα ότι τα κόμματα είναι οργανισμοί ανοικτοί στην κοινωνία. Επιδίωξη του προέδρου της Ν.Δ. είναι στον δρόμο προς τις κάλπες να εμφανίζονται όλο και περισσότερα νέα πρόσωπα, τόσο στις λίστες όσο και στη γενικότερη φυσιογνωμία του κόμματος. «Δεν έχω καμία πρόθεση να ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα στον πόλεμο λάσπης τον οποίο επέλεξε», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος εστιάζει στο δικό του σχέδιο «για το πώς μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη για όλους».

Την ίδια ώρα, με μια σκληρή ανακοίνωση για το Σκοπιανό η Ν.Δ. επανήλθε στους τρεις μήνες «μυστικών διαπραγματεύσεων» που συνεχίζονται και τόνισε ότι «παρότι οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ αρνούνται να αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους, η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να “ενημερώσει” τα κόμματα». Η Πειραιώς επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θα ενημερωθεί στο επίπεδο που όρισε η κυβέρνηση (Νίκος Κοτζιάς – Γιώργος Κουμουτσάκος) και επανήλθε στο «αγκάθι» του κυβερνητικού εταίρου με ειρωνεία και αιχμές ότι οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς πρέπει να ενημερώσουν πρώτα τον κ. Καμμένο, «μήπως καταλάβουν, επιτέλους, ότι είναι τραγέλαφος, μια κυβέρνηση σκορποχώρι, να αναζητά συνενόχους στην αντιπολίτευση για τη διαφαινόμενη διπλωματική αποτυχία της».

Καραμανλής με Γεωργιάδη

Συνάντηση στην Παναγή Κυριακού είχε χθες ο Κώστας Καραμανλής με τον Αδ. Γεωργιάδη. Το τετ α τετ διήρκεσε τρία τέταρτα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εφ’ όλης της ύλης. Η συνάντηση είχε ζητηθεί από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο καραμανλικών στελεχών. Από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη μετέδιδαν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ θύμιζαν ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. συναντά τον πρώην πρωθυπουργό μία φορά ανά δύο ή τρεις μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή