Η Βόρεια Κορέα θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και του 2022

Η Βόρεια Κορέα θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και του 2022

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και του 2022, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Βοριεοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ – Ουν.

Ο Μπαχ πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα προτείνει «την κοινή παρέλαση» των αποστολών των δύο Κορέων στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020, καθώς και άλλες κοινές δραστηριότητες.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας αποτέλεσαν μια ευκαιρία να πραγματοποιηθούν σημαντικά βήματα προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μπαχ δήλωσε από το αεροδρόμιο του Πεκίνου μετά την επιστροφή του από την Πιονγκγιάνγκ ότι οι χθεσινή συζήτηση που είχε με τον Κιμ ήταν «πολύ ανοικτή και απέφερε καρπούς».

«Μας ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2022», πρόσθεσε.

«Και τη δέσμευση αυτή στηρίζει πλήρως ο ανώτατος ηγέτης» της Βόρειας Κορέας, τόνισε ο Μπαχ.

Σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, ο Κιμ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη συνεισφορά του «στο ξεπάγωμα» των σχέσεων μεταξύ των δύο Κορέων.

Ο Μπαχ έφτασε την Πέμπτη το πρωί στη Βόρεια Κορέα για μια ιστορική επίσκεψη τριών ημερών, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, έπειτα από πρόσκληση της βορειοκορεατικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Μπαχ, ο Κιμ δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιοντσάν «άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στη συμφιλίωση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας», σύμφωνα με το KCNA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή