Στήριξη στο «Αγία Σοφία»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γοργούς ρυθμούς βελτιώνεται η εικόνα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της παροχής φροντίδας στον πιο ευαίσθητο πληθυσμό της κοινωνίας: τα παιδιά. Την Πέμπτη, ο ΟΠΑΠ, ο οποίος από τον Απρίλιο του 2014 –στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας– έχει ξεκινήσει παρεμβάσεις πλήρους ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων, παρέδωσε στη διοίκηση του «Αγία Σοφία» δύο ακόμα έργα: την ανακαινισμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας με τις δύο χειρουργικές αίθουσες, τον θάλαμο ανάνηψης τριών κλινών και τους πέντε θαλάμους νοσηλείας συνολικής δυναμικότητας 21 κλινών, καθώς και την ανακατασκευασμένη κεντρική αποστείρωση, εξοπλισμένη με τελευταίας γενιάς εξοπλισμό. Συνολικά έως σήμερα έχουν παραδοθεί από τον ΟΠΑΠ 22 έργα ανακαίνισης στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων 15 νοσηλευτικές μονάδες δυναμικής 321 κλινών που καλύπτουν το 50% και των δύο νοσοκομείων.

Πλήρης εκσυγχρονισμός

Τα νέα έργα στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και στην κεντρική αποστείρωση του νοσοκομείου περιλαμβάνουν τον πλήρη εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού, καθώς και τον εφοδιασμό με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Ειδικά στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, στην οποία οι μικροί ασθενείς υποβάλλονται σε μικρές επεμβάσεις και χρειάζεται να παραμείνουν για λίγες ώρες, έχει δοθεί έμφαση στη δημιουργία ενός φιλικού στα παιδιά περιβάλλοντος με εκτενείς διακοσμητικές παρεμβάσεις εμπνευσμένες από το Διάστημα: πλανήτες, πύραυλοι, εξωγήινοι στους τοίχους και τα πατώματα με σκοπό να κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή τους στη μονάδα.

Το έργο πλήρους ανακαίνισης των δημόσιων παιδιατρικών νοσοκομείων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά εν μέσω κρίσης, όπου η μεγάλη έμφαση δίνεται κυρίως στο να κρατηθούν ζωντανές οι υπηρεσίες υγείας και λιγότερο στο να αναβαθμιστούν. Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή παράδοσης, «το πόσο η κρίση, η οποία μαστίζει ακόμα τον τόπο, έχει στοιχίσει στο κοινωνικό κράτος το γνωρίζουμε. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναπληρώνουν τα κενά που εμφανίζει εκ των πραγμάτων η κρατική δραστηριότητα σε ευαίσθητους για την κοινωνική συνοχή τομείς».

Ο κ. Παυλόπουλος παρότρυνε τους υπευθύνους του ΟΠΑΠ να συνεχίσουν αυτή την προσφορά, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξουν πολλοί «μιμητές». Από την πλευρά του ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, έκανε λόγο για μία φιλόδοξη πρωτοβουλία του Οργανισμού «που στηρίζει έμπρακτα τους νέους της Ελλάδας, το πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας για το μέλλον. Το έργο μας δεν σταματά εδώ. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία, συμβάλλοντας στην επίτευξη κοινών στόχων», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή