Η προβολή της ανοησίας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Να πούμε μπράβο στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη, ο οποίος όταν (αργά, πολύ αργά) κατάλαβε τις επιπτώσεις της παρόλας που πέταξε, είπε πως φταίει ο «ΣΚΑΪ» για τις δικές του ανοησίες. Είχε δίκιο…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πουρνό πουρνό της περασμένης Τετάρτης, ο κυβερνητικός βουλευτής στρογγυλοκάθισε στο πάνελ του σταθμού για να γίνουμε κοινωνοί της «σοφίας» του. Συνέδεσε την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές σε ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο με την τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας και η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να μην εκδοθούν. «Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δύο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα», είπε ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να αρχίσουν τα χειροκροτήματα των, ελεγχόμενων από το καθεστώς Ερντογάν, τουρκικών ΜΜΕ ότι «η Ελλάδα συζητεί πλέον την ανταλλαγή».

Δικαιολογημένα τα χειροκροτήματα, διότι αυτό που είπε προχθές ο κ. Κατσίκης το είχε δηλώσει προ τριών μηνών ο κ. Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στον κ. Αλέξη Παπαχελά. «Εάν το αφήσετε στην κρίση της Δικαιοσύνης, κανένα αποτέλεσμα δεν πρόκειται να έρθει. Δεν θα είστε σε θέση να βγάλετε αποτελέσματα. Η Δικαιοσύνη δεν φαίνεται να νοιάζεται τόσο όσο εμείς και για να διευκολύνεις τη δουλειά της δικαστικής εξουσίας, θα πρέπει πρώτα, ως εκτελεστική εξουσία, ως κυβέρνηση, να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα πριν αναθέσεις την υπόθεση στη Δικαιοσύνη» (ΣΚΑΪ 6.12.2017).

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Κατσίκης άρχισε τα γνωστά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτικα που η κατακλείδα τους είναι πάντα: «Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου». Είπε ότι «δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» και ότι «η μονταζιέρα του “ΣΚΑΪ”» δεν έπαιξε όλο το απόσπασμα της συνέντευξής του.

Φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει «μονταζιέρα» σε ζωντανές εκπομπές, αλλά ο τηλεοπτικός σταθμός φταίει, γιατί τον κάλεσε. Βεβαίως, είναι κατανοητή η ένσταση «και πού να βρούμε καλύτερο στους ΑΝΕΛ, όταν το ΕΣΡ επιβάλλει ποσοστώσεις στην παρουσία των εκπροσώπων των κομμάτων;», αλλά τουλάχιστον οι συντελεστές της εκπομπής θα μπορούσαν να περνούν ένα σκρολ κάτω από τον κάθε κ. Κατσίκη, γράφοντας «Comedy Time», για να μην παίρνει τοις μετρητοίς η «Χουριέτ» ό,τι ανοησία εκστομίζουν οι εθνοπατέρες μας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή