Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/04/18)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο μόνο με το ΔΝΤ για ένα δεκαήμερο τον Αύγουστο!!!

Θα το ζήσουμε κι αυτό. Αν το ΔΝΤ ενεργοποιήσει τελικά το πρόγραμμά του για την Ελλάδα, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου θα έχουμε μνημόνιο μόνο με το ΔΝΤ. Κι αυτό γιατί το μνημόνιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας λήγει στις 20 Αυγούστου –και ούτε μία μέρα παραπάνω, όπως διαμηνύουν σε κάθε τόνο οι αξιωματούχοι του–, ενώ του ΔΝΤ θα λήξει στις 31 Αυγούστου. Πηγές που γνωρίζουν τη λειτουργία του Ταμείου εξηγούν ότι δεν προβλέπεται δυνατότητα να λήξει το πρόγραμμα του Ταμείου νωρίτερα, ιδίως τον Αύγουστο, που είναι μήνας διακοπών.

Οσο για τις πιθανότητες ενεργοποίησης τελικά του προγράμματος του ΔΝΤ, οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι είναι αυξημένες. Στην εαρινή σύνοδο του Ταμείου, στις 17-22 Απριλίου, η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να συζητήσει το θέμα με την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και θα ακολουθήσει ένα καυτό δίμηνο, μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Ωστόσο, όπως έλεγε η πηγή μας, κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί πώς θα βγει η Ελλάδα στις αγορές αν το ΔΝΤ δεν έχει προηγουμένως πιστοποιήσει τη βιωσιμότητα του χρέους της. Οπότε, το δεκαήμερο με μνημόνιο μόνο ΔΝΤ μάλλον το έχουμε στο χέρι…

Χαρτοφυλάκιο 6 δισ. ευρώ στον τομέα της υγείας και 8,6 εκατομμύρια πελάτες διαθέτει ο όμιλος Ergo παγκοσμίως – και όχι 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ» ο επικεφαλής του ομίλου, Μάρκους Ρις, την περασμένη εβδομάδα. Στην ίδια συνέντευξη υπογραμμίζει ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, η Ergo Ελλάδας είναι leader στην αγορά των γενικών ασφαλίσεων στη χώρα μας και θα ενισχύσει την παρουσία της. Η πολιτική αυτή συμβαδίζει με τα σχέδια του ομίλου Ergo, να είναι σε μία από τις κορυφαίες θέσεις σε κάθε αγορά που δραστηριοποιείται, ενώ ειδική αναφορά κάνει στη νέα πλατφόρμα πληροφορικής την οποία η Ergo αναπτύσσει με την IBM, η οποία, όπως εξηγεί, είναι «ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση ασφαλιστηρίων».

Χρονιά πιστωτικής επέκτασης το 2018

Το 2018 θα είναι έτος πιστωτικής επέκτασης, εκτίμησε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, που έγινε την περασμένη Τετάρτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το 2017. Ο CEO Χρήστος Μεγάλου επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Πειραιώς για χρηματοδότηση της οικονομίας με 3 δισ. φέτος και έμφαση στις μικρομεσαίες, οι οποίες θα απορροφήσουν περί το 1 δισ. Η Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας, αφού καταγράφει σαφή ενίσχυση της ρευστότητας, με τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις να διαμορφώνεται στο 98% και την εξάρτηση από τον ELA να βαίνει μειούμενη και να μηδενίζεται τους επόμενους μήνες.

Ικανοποίηση στη διοίκηση του ΟΠΑΠ παρά την κάμψη των κερδών

Ικανοποιημένη εμφανίσθηκε η διοίκηση του ΟΠΑΠ κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2017. Παρά την κάμψη των κερδών, ο επικεφαλής του ομίλου Ντάμιαν Κόουπ, στη συνδιάσκεψη με τους αναλυτές, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του. Η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων (+4,1%), ενώ η κάμψη κερδών αποδόθηκε στις βαριές επενδύσεις. Ειδικότερα, ο όμιλος ΟΠΑΠ έβαλε «βαθιά το χέρι στην τσέπη» για τη δημιουργία του νέου δικτύου καταστημάτων Play, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών υποδομών του. Μόνον πέρυσι, η εταιρεία ξόδεψε 7 εκατ. ευρώ για νέες πληροφοριακές υποδομές που θα στηρίξουν τις νέες δραστηριότητές του από το 2020 και μετά. Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος πέρυσι λειτούργησε 278 νέα καταστήματα που φιλοξενούν παιγνιομηχανήματα, γνωστά ως VLTs. Συνολικά, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία 10.000 VLTs και μένουν να εγκατασταθούν άλλα 15.000. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της με την εισαγωγή νέων πληροφοριακών συστημάτων και την εγκατάσταση εκατοντάδων μηχανών αυτόματου στοιχηματισμού (SSBT) στα πρακτορεία. Για φέτος, ο ΟΠΑΠ σκοπεύει να εγκαταστήσει επιπλέον 10.000 παιγνιομηχανήματα, ενώ με στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη Ρωσία, θέλει να υλοποιήσει τη νέα στοιχηματική online πλατφόρμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή