Ιταλία: Γάλλοι τελωνειακοί μπήκαν σε κέντρο που παρέχει βοήθεια σε πρόσφυγες

Ιταλία: Γάλλοι τελωνειακοί μπήκαν σε κέντρο που παρέχει βοήθεια σε πρόσφυγες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γάλλοι τελωνειακοί εισήλθαν χθες βράδυ σε ιταλικό έδαφος, σε χώρο όπου η μη κυβερνητική οργάνωση «Oυράνιο Τόξο για την Αφρική» παρέχει βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή Μπαρντονέκια.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, οι Γάλλοι τελωνειακοί υποχρέωσαν Νιγηριανό μετανάστη να υποβληθεί σε ανάλυση ούρων, λόγω του ότι τον θεωρούσαν ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι τελωνειακοί αποχώρησαν όταν οι υπάλληλοι κάλεσαν τον δήμαρχο της περιοχής και τους Ιταλούς καραμπινιέρους.

Η ιταλική κυβέρνηση δεν θέλησε έως τώρα να σχολιάσει το συμβάν, αλλά ο προσωρινός γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Μαουρίτσιο Μαρτίνα έγραψε στο Twitter ότι «το γεγονός είναι σοβαρό και η νέα Ευρώπη δεν οικοδομείται, σίγουρα, με αυτό τον τρόπο».

Ο δε Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα τονίζει: «η γαλλική επιχείρηση στη Μπαρντονέκια είναι το πολλοστό λάθος στο μεταναστευτικό. Κατά τα άλλα, στην Ευρώπη κάποιοι συνεχίζουν να εκπλήσσονται με τα ιταλικά εκλογικά αποτελέσματα».

«Αν ο Μακρόν και η κυβέρνησή του πιστεύουν ότι είμαστε αποικία τους, κάνουν μεγάλο λάθος», δήλωσε, τέλος, ο γραμματέας της Ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάνι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή