Οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα το 2018

Οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα το 2018

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H DHL Express (Ελλάς), η Microsoft Hellas και η S.C. Johnson Hellas είναι οι μεγάλες νικήτριες των τριών κατηγοριών, με βάση τον αριθμό των εργαζομένων, της ετήσιας έρευνας Best Workplaces 2018.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, η οποία διεξάγεται για 16η συνεχή χρονιά από το Great Place to Work Hellas, με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece. Η έρευνα, η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στην άποψη που αυτοί διατυπώνουν. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο-ερωτηματολόγιο Trust Index για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και τη διαδικασία Culture Audit για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.

Στη φετινή έρευνα δήλωσαν συμμετοχή 49 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 22.300 εργαζομένους. Από αυτές διακρίθηκαν 25 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 10 «μεγάλες» με προσωπικό από 251 εργαζομένους και άνω, 10 «μεσαίες» που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζομένους και 4 «μικρές» που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζομένους.

Στο ειδικό ένθετο-αφιέρωμα «Best Workplaces 2018», που εμπεριέχεται σήμερα στην «Καθημερινή», παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι εταιρείες που διακρίθηκαν, καθώς και πληροφορίες για τη μεθοδολογία που ακολουθείται στην αξιολόγησή τους. Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και η βράβευση όσων διακρίθηκαν θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στα τέλη Απριλίου.

Οι 10 «μεγάλες» εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος είναι οι εξής: DHL Express Ελλάς, Epsilon Net, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Praktiker Hellas, ΥΓΕΙΑ Α.Ε., όμιλος ΟΠΑΠ, Coca-Cola Τρία Eψιλον, Calin Group, Β. Καυκάς Α.Ε. και Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ.

Οι 10 «μεσαίες» εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον είναι οι ακόλουθες: Microsoft Hellas, British American Tobacco Hellas, AbbVie Φαρμακευτική, Βeirsdorf Hellas, Data Communication, 3Μ Hellas, Genesis Pharma, Novo Nordisk Hellas, Edenred Greece, MARS Greece.

Οι 5 «μικρές» εταιρείες που υπάγονται στην κατηγορία αυτών με αριθμό εργαζομένων από 20 έως 49 είναι οι παρακάτω: S.C. Johnson Hellas, Temenos Hellas, PCS, Convert Group eBusiness Consulting και Bizerba.

Το Great Place to Work Institute είναι μια διεθνής εταιρεία έρευνας, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης που βοηθάει οργανισμούς να καθορίσουν, να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, μέσω της καλλιέργειας μιας κουλτούρας που βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου έτους, το Great Place to Work συνεργάζεται με περισσότερους από 5.500 οργανισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή