Καλεντερίδης: Στόχος της Τουρκίας είναι να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι

Καλεντερίδης: Στόχος της Τουρκίας είναι να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στόχος της Τουρκίας είναι να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι», δήλωσε ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα.

«Επειδή η Τουρκία έχει βγει από το ενεργειακό παιχνίδι, θέλει να βάλει ένα καινούριο όρο στο παιχνίδι, την ισχύ. Θέλει να κάνει κάποιος το λάθος βήμα, να κλιμακώσει και να μας οδηγήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ

Υπογράμμισε ότι αν η Τουρκία μπει στο παιχνίδι τότε μπαίνουμε σε καθεστώς συνδιαχείρισης, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς ο Ερντογάν θεωρεί ότι έχει το πάνω χέρι.

Τόνισε ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της ΕΟΚ για γεωπολιτικούς λόγους και όχι για οικονομικούς ενώ χαρακτήρισε τη βάση της Σούδας, «αξεπέραστης στρατηγικής σημασίας», βάση της οποίας, η Ελλάδα, δικαιούται να ζητήσει ανταλλάγματα, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό που σχεδιάζει η Άγκυρα στο Ακουγιού εκτίμησε πως ίσως η Τουρκία θελήσει να γίνει πυρηνική δύναμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή