Μάχη για τη ζωή δίνει ο 52χρονος μετά την απόπειρα ληστείας στην Κηφισιά

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 52χρονος μετά την απόπειρα ληστείας στην Κηφισιά

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 52χρονος επιχειρηματίας και μαζί του οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Γιατροί πολλών υπο-ειδικοτήτων της χειρουργικής συμμετείχαν στην πρώτη πολύωρη επέμβαση και ανάμεσά τους και θωρακοχειρουργός, ο οποίος κλήθηκε από το νοσοκομείο « Η Σωτηρία».

Το θύμα είχε υποστεί ρήξη ήπατος και νεφρού με τις σφαίρες να έχουν πλήξει δύο σπονδύλους στη θωρακική χώρα και στη μέση. Μετά από επτά ώρες στο χειρουργείο οδηγήθηκε στη ΜΕΘ, ωστόσο επειδή η αιμορραγία συνεχίστηκε. Ακολούθως μεταφέρθηκε στον αξονικό τομογράφο όπου και αποφασίστηκε να μεταφερθεί εκ νέου στο χειρουργείο.

Το θύμα φέρεται να αντιστάθηκε και ένας εκ των τριών ληστών τον πυροβόλησε. Δέχθηκε μια σφαίρα στον μηρό και δύο τυφλά χτυπήματα στην πλάτη.

Μετά και από το 2ο χειρουργείο, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, σε βαθιά καταστολή, ενώ στηρίζεται μηχανικά και η αναπνοή του.

Το χρονικό

Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού, στην οδό Κηφισού στην Κάτω Κηφισιά στις 5.15 τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρα, το οποίο δεν διέθετε συναγερμό, και εισήλθαν στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του σπιτιού, όπου κοιμόταν ο 52χρονος με την σύζυγό του.

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 52χρονος μετά την απόπειρα ληστείας στην Κηφισιά-1
Μάχη για τη ζωή δίνει ο 52χρονος μετά την απόπειρα ληστείας στην Κηφισιά-2

Οπως έγινε γνωστό, οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και έγιναν αντιληπτοί από τον 52χρονο όταν βρίσκονταν ήδη στο υπνοδωμάτιο.

Οταν ο ιδιοκτήτης κατάλαβε την παρουσία των δύο κακοποιών, πάλεψε με τον έναν, ο οποίος τον χτυπούσε με σίδερο στο κεφάλι.

Στη διάρκεια της συμπλοκής, ο δράστης πυροβόλησε τον επιχειρηματία δύο φορές στην πλάτη από κοντινή απόσταση.

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 52χρονος μετά την απόπειρα ληστείας στην Κηφισιά-3

Το θύμα έχει μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Φέρει θλαστικά τραύματα στο σώμα από πυροβόλο όπλο και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από τα χτυπήματα σιδηρολοστού, και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση από τις 5.30 το πρωί και αργότερα μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ όπου όμως παρέμεινε μόνο μισή ώρα καθώς οι γιατροί εντόπισαν νέα ευρήματα και αναγκάστηκαν να τον εισαγάγουν εκ νέου στο χειρουργείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα ο επιχειρηματίας υποβάλλεται σε νεφρεκτομή και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη. 

Την ώρα της αιματηρής ληστείας βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα και η οικιακή βοηθός η οποία κοιμόταν στο υπόγειο και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. 

Στο υπνοδωμάτιο έχουν βρεθεί δύο κάλυκες και δεδομένου ότι το θύμα έφερε τραύμα και στο πόδι, εξετάζεται εάν η σφαίρα που τον χτύπησε στον θώρακα και το συκώτι τον χτύπησε και στο πόδι.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με την πρώτη αυτοψία, οι δράστες αποχώρησαν χωρίς να κλέψουν κάτι, ενώ η σύζυγος και ο γιος δεν έχουν δώσει ακόμη κατάθεση. 

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 52χρονος μετά την απόπειρα ληστείας στην Κηφισιά-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή