ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ένα βίντεο της Μίστι Κόπλαντ, της διάσημης Αφροαμερικανής μπαλαρίνας να εκτελεί μια από τις πιο πολύπλοκες κινήσεις του μπαλέτου που είναι τα fouette στη «Λίμνη των Κύκνων» και να αποτυγχάνει έγινε η αφορμή για να περάσει ένα δυνατό μήνυμα και να συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια από άλλους χορευτές αλλά και από διάσημους, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι η Κόπλαντ, καλείται να εκτελέσει 32 φορές σε επανάληψη τη συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του έργου και αποτυγχάνει. Το στιγμιότυπο είναι από μια παράσταση που έγινε στις 15 Μαρτίου στη Σιγκαπούρη, και είχε ως αποτέλεσμα ένα tweet που την χαρακτήρισε ως «η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ» και «μια ντροπή».

Η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα, όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την άσχημη ανάρτηση αλλά έκανε κάτι αναπάντεχο: το μοιράστηκε στο Instagram. «Χαίρομαι που το μοιράζομαι επειδή για πάντα θα είμαι ένα έργο σε εξέλιξη και ποτέ δεν θα σταματήσω να μαθαίνω. Μαθαίνω από το να βλέπω τον εαυτό μου σε βίντεο και σπάνια έχω την ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Οπότε σας ευχαριστώ», ήταν η απάντησή της.

«Πάντα θα επαναλαμβάνω πως σε καμία περίπτωση δεν είμαι η καλύτερη στο μπαλέτο. Κατανοώ τη θέση μου και τι εκπροσωπώ», συνέχισε η Μίστι Κόπλαντ, που το 2015 έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή πρίμα μπαλαρίνα στην ιστορία του American Ballet Theatre. Έκτοτε έχει φτιαχτεί κούκλα Barbie όμοια με εκείνη, ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, έχει δώσει συνέντευξη στον Μπαράκ Ομπάμα κι έγινε το πρόσωπο της Estée Lauder.

«Έχω τόσο βαθιά και αντικρουόμενα συναισθήματα σχετικά με την Λίμνη των Κύκνων ως μαύρη γυναίκα και ως μπαλαρίνα από τότε που μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω αυτόν το ρόλο. Συχνά αμφισβητώ το αν αξίζω το ρόλο. Το συμπέρασμά μου: τον αξίζω», λέει η Μίστι Κόπλαντ, που σε όλη την πορεία της, πάντα τονίζει πως αποστολή της είναι να εμπνεύσει κι άλλους έγχρωμους χορευτές.

Όσο για την περιβόητη κίνηση των 32 fouettés, υποστηρίζει πως το μπαλέτο είναι πολλά περισσότερα. «[Το μπαλέτο] είναι διαφυγή, εμπνευσμένο περισσότερο από την κίνηση και την καλλιτεχνία συγκριτικά με την τεχνική. Γι 'αυτό και δεν είναι άθλημα. Η καριέρα της μπαλαρίνας δεν είναι ούτε πρέπει να οριστεί από το πόσα fouettés εκτελεί... Αυτή είναι η απίστευτη ομορφιά του μπαλέτου. Να συγκινεί τον κόσμο».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο mustonline.gr.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ