Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρασημοφόρησε δύο κορυφαίους σύγχρονους ελληνιστές

Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρασημοφόρησε δύο κορυφαίους σύγχρονους ελληνιστές

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής απένειμε σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δύο κορυφαίους σύγχρονους ελληνιστές, τον μεταφραστή ελληνικής λογοτεχνίας Nicola Crocetti και τον συγγραφέα – μεταφραστή ελληνικής λογοτεχνίας Michel Volkovitch, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην εμβληματική συνεισφορά τους στη μετάφραση και έκδοση, αντιστοίχως, στα ιταλικά και τα γαλλικά, εξαιρετικά αντιπροσωπευτικών έργων Ελλήνων λογοτεχνών από τις απαρχές του νεώτερου Ελληνικού Κράτους έως σήμερα.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμώς γι αυτή τη συνεισφορά σας. Και θέλω να επισημάνω ότι δεν αφορά μόνον την Ελλάδα. Η ελληνική λογοτεχνία -είμαι βαθιά πεπεισμένος- εξακολουθεί να πλουτίζει το ευρωπαϊκό πνεύμα και έτσι η συμβολή σας αυτή υπερβαίνει τα όρια της Ελλάδας. Είμαστε ευγνώμονες γι αυτό. Αλλά και εσείς να έχετε την ηθική ικανοποίηση ότι η συμβολή σας υπερβαίνει την Ελλάδα, αφορά την Ευρώπη, αφορά το ευρωπαϊκό πνεύμα. Σε μια εποχή μάλιστα που το πνεύμα αυτό πρέπει να ξαναβρεί τις ρίζες του και να υπερασπισθεί τις αρχές και τις αξίες που του αρμόζουν. Είναι η αποστολή της Ευρώπης όχι μόνο για τους λαούς της, αλλά για ολόκληρο τον κ-όσμο σ'αυτούς τους ταραγμένους καιρούς. Και η συγκυρία κατά την οποία σας απονέμεται αυτή η διάκριση εδώ, να θυμάσθε ότι έχει την δική της σημασία» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά τους, ο Νicola Crocetti ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την τιμή και δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την παρασημοφόρηση, ενώ ο Μichel Volkovitch αναφέρθηκε στη πολύχρονη σχέση του με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, υπογραμμίζοντας την ακτινοβολία του στον παγκόσμιο πολιτισμό και τα γράμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή