ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Θα είχα παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή αν αυτό έλυνε το πρόβλημα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Αν με την παραίτησή μου έλυνα το πρόβλημα υδροδότησης θα το είχα κάνει από την πρώτη στιγμή» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη διακοπή στην υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γ. Κρεστενίτης
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι για τα αίτια του προβλήματος θα πραγματοποιηθεί τεχνική πραγματογνωμοσύνη, ενώ επισήμανε ότι, επειδή δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας βλάβης στον ίδιο αγωγό, θα πρέπει να γίνει ευρύτερος σχεδιασμός και συντονισμός, σε συνεννόηση με τους δήμους και την περιφέρεια, ώστε να ενταχθούν κι άλλοι στην «ομάδα» αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων. «Τη διακοπή τη χειρίστηκε η ΕΥΑΘ, γιατί ήταν ένα καθαρά τεχνικό πρόβλημα», εξήγησε.

Ερωτηθείς αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο παραίτησής του από τη θέση του, ο κ. Κρεστενίτης ξεκαθάρισε: «Αν με την παραίτησή μου έλυνα το πρόβλημα υδροδότησης θα το είχα κάνει από την πρώτη στιγμή».

Πρόσθεσε δε, ότι ο ίδιος ήταν παρών στα καθήκοντά του καθ’ όλη τη διάρκεια του προβλήματος, ενημερώνοντας το κοινό και την πολιτική ηγεσία. Διευκρίνισε ακόμη ότι η επισκευή της βλάβης έγινε από προσωπικό της ΕΥΑΘ ΑΕ, ενώ εξωτερικός πάροχος πρόσφερε απλά τα χωματουργικά μηχανήματα και τον γερανό για τις εργασίες.
 

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Δικτύου της ΕΥΑΘ και Εγκαταστάσεων Ύδρευσης της ΕΥΑΘ, Λάζαρος Καμπουρίδης, σημείωσε ότι ένα υπόγειο δίκτυο αγωγών, όπως αυτό της ΕΥΑΘ, δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί προληπτικά χωρίς να διακοπεί η τροφοδοσία της πόλης με νερό.

«Αυτός ο αγωγός είναι σκαμμένος στα δύο μέτρα. Θα πρέπει να ανοίξουμε σε μήκος 55 χιλιομέτρων κι αυτό μόνο για να τον δούμε εξωτερικά. Εσωτερικά θα έπρεπε να σταματήσει το δίκτυο» τόνισε και πρόσθεσε πως -δεδομένου ότι το δίκτυο παρακολουθείται σε επίπεδο πιέσεων στον αγωγό, στάθμης δεξαμενών και παροχής- πριν από το πρωί της περασμένης Τρίτης δεν υπήρξε καμία απολύτως ένδειξη διαρροής.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ