5 διαφορετικές τροφές που είναι ιδανικές για το βραδινό μας γεύμα!

5 διαφορετικές τροφές που είναι ιδανικές για το βραδινό μας γεύμα!

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αναγκάζει να μην προσέχουμε πολύ τη διατροφή μας και ειδικά το βραδινό μας γεύμα. Όσοι από εμάς καταναλώνουν μεγάλα και βαριά γεύματα πριν τον ύπνο αντιμετωπίζουμε πρόβλημα αϋπνίας, αφού ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να πραγματοποιήσει την πέψη των τροφών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η λύση; Δοκιμάστε να εντάξετε στο βραδινό σας κάποιες από τις παρακάτω επιλογές και το αποτέλεσμα θα σας επιβραβεύσει:

1. Ξηροί καρποί. Περιέχουν βιταμίνη Β6, που συνεργάζεται με τη μελατονίνη, αλλά και τρυπτοφάνη, η οποία βοηθά στην παραγωγή της σεροτονίνης, που με τη σειρά της σας κάνει να νιώθετε ένα αίσθημα ικανοποίησης και βοηθά στον καλύτερο ύπνο.

2. Μπανάνες. Περιέχουν μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία λειτουργούν χαλαρωτικά τόσο για τους μυς όσο και για το μυαλό.

3. Νιφάδες βρώμης. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε ίνες αυξάνουν τον κορεσμό και διατηρούν τη γλυκόζη στο αίμα σταθερή, αποτρέποντάς σας από έξτρα τσιμπολογήματα.

4. Πράσινο τσάι. Καταναλώστε ένα αφέψημα από πράσινο τσάι μετά το βραδινό σας. Το τσάι διεγείρει την παραγωγή ορμονών που ελέγχουν την όρεξη, ενώ ταυτόχρονα πιστεύεται ότι προωθεί τη θερμογένεση και συνεπώς την αύξηση του μεταβολικού σας ρυθμού.

5. Μέλι. Πολύ καλύτερη επιλογή από τη ζάχαρη αν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, περιέχει κι αυτό τρυπτοφάνη και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

 

Περισσότερα tips υγείας και διατροφής στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή