Σταθερά πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου

Σταθερά πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει σταθερά η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου στο «Πέταλο» της Δημοτικής Ενότητας Φερών, ενώ στο όριο βρίσκεται η στάθμη των υδάτων στο Πύθιο Διδυμοτείχου, σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «οι υπηρεσίες εξακολουθούν να παρακολουθούν το φαινόμενο καθώς παραμένουν οι μεγάλες παροχετεύσεις στον κεντρικό και νότιο Έβρο, ενώ προβληματισμό προκαλεί η άνοδος της θερμοκρασίας και το ενδεχόμενο τήξης των πάγων στη γείτονα Βουλγαρία». Ακόμη, εκτιμά πως οι πλημμυρισμένες εκτάσεις υπερβαίνουν τα 65-70.000 στρέμματα, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι ο κίνδυνος πλημμυρών σε οικισμούς αποφεύχθηκε και μέσω των τεχνητών πλημμυρών, με το άνοιγμα των θυροφραγμάτων.

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντηση στη Γέφυρα των Κήπων των αρμόδιων για τη μέτρηση της στάθμης των νερών υπηρεσιών Ελλάδας-Τουρκίας. «Πραγματοποιήθηκε μία τεχνική συνάντηση για τη μέτρηση από κοινού των παροχών των υδάτων και συζητήθηκαν οι διαστάσεις του φαινομένου. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν η Πολιτική Προστασία, η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η ΕΥΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημόσιων Έργων), ενώ από πλευράς Τουρκίας, η DSI που είναι η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Υδάτων. Κοινό συμπέρασμα ήταν η ικανοποίηση για τη διαχείριση της πλημμυρικής κρίσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και των δυο πλευρών», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή