Βραζιλία: Εννέα στους δέκα κατοίκους του Ρίο φοβούνται ότι θα δεχθούν αδέσποτη σφαίρα

Βραζιλία: Εννέα στους δέκα κατοίκους του Ρίο φοβούνται ότι θα δεχθούν αδέσποτη σφαίρα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα και πλέον στους δέκα κατοίκους του Ρίο ντε Τζανέιρο φοβούνται ότι θα βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών μεταξύ αστυνομικών και εγκληματιών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Folha de S. Paulo.

Συγκεκριμένα, το 92% των ερωτηθέντων φοβάται ότι οι ίδιοι ή κοντινά τους πρόσωπα θα δεχθούν αδέσποτη σφαίρα και θα τραυματιστούν ή ακόμη και θα σκοτωθούν κατά τη διάρκεια μια ένοπλης ληστείας.

Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε το ινστιτούτο Datafolha σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Βραζιλιάνικο Φόρουμ Ασφαλείας, αποκαλύπτει επίσης ότι το 30% των ερωτηθέντων υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς τον περασμένο χρόνο.

Ανησυχία προκαλούν επίσης τα εξής στοιχεία: το 8% των ερωτηθέντων επιβεβαιώνει ότι οι ίδιοι ή κοντινά τους πρόσωπα τραυματίστηκαν από μια αδέσποτη σφαίρα το 2017 και το 20% λέει ότι του εκλάπησαν αντικείμενα αξίας κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας.

Το 73% των προσώπων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δήλωσε ότι θα ήθελε να φύγει από την πόλη του Ρίο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή