ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία εξοπλίζεται - Η Ρωσία επισπεύδει την παράδοση των S-400

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Μόσχα θα επισπεύσει την παράδοση των συστοιχιών πυραύλων εδάφους - αέρος S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ρωσίας - Τουρκίας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα πως θα «δοθεί μεγάλη σημασία στις διεθνείς σχέσεις και στη στρατιωτική συνεργασία» των δύο χωρών, τονίζοντας ότι σε αυτή περιλαμβάνεται και το «διάσημο ζήτημα» της παράδοσης των S-400 στην Τουρκία, το οποίο θα επισπευσθεί.

«Θα γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες από μέρους μας, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της τουρκικής πλευράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Την επιτάχυνση των αρχικών παραδόσεων των συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία, είχε ανακοινώσει από τα μέσα Μαρτίου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα μαζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σημειώνεται πως οι δύο χώρες είχαν συμφωνήσει τον Δεκέμβριο να αρχίσει η έναρξη των παραδόσεων το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ