Συνάντηση Κοτζιά – Στ. Θεοδωράκη – Τι συζήτησαν

Συνάντηση Κοτζιά – Στ. Θεοδωράκη – Τι συζήτησαν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε νωρίτερα τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη  για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, την εξέλιξη των σχέσεων με την Αλβανία, καθώς και για την κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέθεσε στον συνομιλητή του τις θέσεις του Κινήματος και τις σκέψεις του για τα συγκεκριμένα (και άλλα θέματα) εξωτερικής πολιτικής.

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ποταμιού ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε:

«Υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού. Οι συνομιλίες, όπως ξέρετε, είναι συνεχείς, οι συνομιλίες των πολιτικών προσώπων αλλά και οι συνομιλίες ομάδων εμπειρογνωμόνων. Μας ενημέρωσε, λοιπόν, αναλυτικά και ελπίζω ειλικρινά.

Του επανέλαβα τη δική μας άποψη, την οποία ξέρετε και νομίζω ότι οι επόμενες βδομάδες θα είναι καθοριστικές για τη λύση ή όχι του προβλήματος.

Με ενημέρωσε και για τη σχέση μας με την Αλβανία. Το μεγαλύτερο μέρος όπως φαντάζεστε ήταν για την πΓΔΜ και μιλήσαμε και για τα ελληνοτουρκικά. Υπάρχει μία διάθεση, νομίζω, τουλάχιστον στα ελληνοτουρκικά να μην αφήσουμε έναν χώρο διχασμού στην Ελλάδα και να πιστέψει ο Ερντογάν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για μεγαλύτερα παιχνίδια.

Δεν θέλω να κάνω κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης μέχρι τη σύλληψη των δύο. Όπως έχω πει, αυτό που προέχει είναι η επιστροφή των δύο παιδιών στην πατρίδα και μετά να λύσουμε τις όποιες διαφορές μας για τα λάθη που γίνονται στην αμυντική πολιτική της χώρας.

Ερωτηθείς για τις νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Ο κ.Καμμένος είναι πρόβλημα του κ.Τσίπρα, δεν είναι πρόβλημα δικό μου, και φοβάμαι ότι είναι και πρόβλημα της χώρας. Γιατί είτε ως πολιτικός, είτε ως Υπουργός Αμύνης, τα πράγματα που κάνει δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Οι εξαλλοσύνες του και οι υπερβολές του, είτε με στολή παραλλαγής, είτε με κοστούμι πολιτικού, μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Ποταμιού ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Κακλίκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή