Τούρκος αντιπρόεδρος για Καμμένο: Οι Ελληνες καλύπτουν την αποτυχία τους

Τούρκος αντιπρόεδρος για Καμμένο: Οι Ελληνες καλύπτουν την αποτυχία τους

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις δηλώσεις Καμμένου έδωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

Κληθείς να σχολιάσει από την Προύσα όπου βρέθηκε τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο κ. Τσαβούσογλου επέρριψε στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με τον ισχυρισμό ότι η κρίση της οικονομίας αναγκάζει τους Ελληνες πολιτικούς να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη:

«Η Ελλάδα», είπε ο κ. Τσαβούσογλου «είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν η Ελλάδα να κοιτούσε να επωφεληθεί από μία τέτοια ισχυρή χώρα – γείτονα, γιατί είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Αλλά οι ισορροπίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αλλάξει. Προκειμένου να στρέψουν το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση, προβαίνουν σε μία στοχευμένη προσπάθεια να καλύψουν τις αποτυχίες τους στρέφοντας το ενδιαφέρον προς άλλη κατεύθυνση», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσαβούσογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή