Σε ποδοσφαιρικό αγώνα έλαβε μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφίες)

Σε ποδοσφαιρικό αγώνα έλαβε μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφίες)

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δημοτικό γήπεδο του Μοσχάτου πραγματοποιήθηκε σήμερα ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μελών της Νέας Δημοκρατίας και της ομάδας της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, στον οποίο αγωνίστηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ποδοσφαιρικό αγώνα έλαβε μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφίες)-1

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το αποτέλεσμα, νομίζω, ότι έχει τη λιγότερη σημασία. Στέλνουμε κι εμείς μέσα από αυτό τον φιλικό αγώνα ένα μήνυμα ως Νέα Δημοκρατία, κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη, η οποία ενώνει όλους τους Έλληνες. Μία Παράταξη η οποία και για τα ζητήματα των Ρομά έχει μία πολύ συγκροτημένη προσέγγιση, την οποία σε κάθε ευκαιρία έχουμε τη δυνατότητα να τη συζητούμε με τους εκπροσώπους της. Σήμερα, όμως, δεν ήρθαμε να συζητήσουμε αυτά. Ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να στείλουμε με αυτό τον τρόπο κι εμείς το δικό μας μήνυμα κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού».

Απαντώντας σε ερώτηση έαν με αυτό τρόπο θα ευαισθητοποιηθεί και η κοινωνία η οποία θέλει να εντάξει πιο αρμονικά τη συγκεκριμένη ομάδα ο κ Μητσοτάκης απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητο. Δεν αρκεί μόνο η Πολιτεία. Χρειάζεται συνεργασία ολόκληρης της κοινωνίας. Χρειάζεται η έντονη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά πάνω απ’ όλα, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να “σπάσουν” οι προκαταλήψεις, τα ταμπού και τα στερεότυπα. Αν ξεκινήσουμε με αυτό, νομίζω ότι θα έχουμε κάνει το πιο σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση».

Σε ποδοσφαιρικό αγώνα έλαβε μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφίες)-2

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς είναι Θοδωρής  Ζαγοράκης σαν συμπαίκτης ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε:«Ο κ. Ζαγοράκης είναι εξαιρετικός. Είναι ο πυλώνας της ομάδος. Αυτός που αν δεν τον είχαμε, φοβάμαι ότι θα είχαμε συντριβεί, αλλά τον αξιοποιούμε πάντα και σε όλες τις κατευθύνσεις που μπορεί να μας είναι χρήσιμος και το ποδόσφαιρο είναι σίγουρα μια από αυτές».

Σε ποδοσφαιρικό αγώνα έλαβε μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφίες)-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή