Οι λεπτομέρειες της αιματηρής ληστείας στην Κηφισιά – Τι ανέφερε η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία

Οι λεπτομέρειες της αιματηρής ληστείας στην Κηφισιά – Τι ανέφερε η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ένοπλων ληστών που εισέβαλαν σε σπίτι τα ξημερώματα στην Κηφισιά, τραυματίζοντας σοβαρά έναν 52χρονο επιχειρηματία, έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ.

Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού, στην οδό Κηφισού στην Κάτω Κηφισιά στις 5.15 τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρα, το οποίο δεν διέθετε συναγερμό, και εισήλθαν στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του σπιτιού, όπου κοιμόταν ο 52χρονος με την σύζυγό του. Στο σπίτι δεν λειτουργούσε σύστημα συναγερμού καθώς ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του είχαν εγκατασταθεί πρόσφατα σ’ αυτό.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας, κοιμόταν με τη σύζυγό του σε υπνοδωμάτιο του 1ου ορόφου, ενώ στη σοφίτα βρισκόταν το ένα από τα τρία τους παιδιά. Την ώρα της εισβολής, οι δράστες, αφού έκαναν ένα γρήγορο πέρασμα από τους χώρους του ισογείου, ανέβηκαν στον 1ο όροφο και τότε ο 52χρονος ξύπνησε και βρέθηκε απέναντί τους. Αντέδρασε και ο ένας από τους δράστες, τον χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο. Έπεσε στο έδαφος, κατάφερε να σηκωθεί ξανά και τότε, ο δεύτερος δράστης, τον πυροβόλησε δύο φορές από κοντινή απόσταση στην πλάτη.

Οι λεπτομέρειες της αιματηρής ληστείας στην Κηφισιά – Τι ανέφερε η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία-1

Σε μια πρώτη περιγραφή των γεγονότων η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία ανέφερε ότι οι δράστες, μιλούσαν ελληνικά, όμως ήταν αλλοδαποί, πιθανόν Αλβανοί. Δεν διαπιστώθηκε εάν πρόλαβαν να αφαιρέσουν αντικείμενα πριν αποχωρήσουν.

«Ήταν επιθετικοί και του είπαν, κάτσε ήσυχα, δώσε μας τα λεφτά», πρόσθεσε.

Οι λεπτομέρειες της αιματηρής ληστείας στην Κηφισιά – Τι ανέφερε η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία-2

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 52χρονος

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 52χρονος επιχειρηματίας και μαζί του οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Γιατροί πολλών υπο-ειδικοτήτων της χειρουργικής συμμετείχαν στην πρώτη πολύωρη επέμβαση και ανάμεσά τους και θωρακοχειρουργός, ο οποίος κλήθηκε από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία».

Το θύμα είχε υποστεί ρήξη ήπατος και νεφρού με τις σφαίρες να έχουν πλήξει δύο σπονδύλους στη θωρακική χώρα και στη μέση. Μετά από επτά ώρες στο χειρουργείο οδηγήθηκε στη ΜΕΘ, ωστόσο επειδή η αιμορραγία συνεχίστηκε. Ακολούθως μεταφέρθηκε στον αξονικό τομογράφο όπου και αποφασίστηκε να μεταφερθεί εκ νέου στο χειρουργείο.

Μετά και από το 2ο χειρουργείο, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, σε βαθιά καταστολή, ενώ στηρίζεται μηχανικά και η αναπνοή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή