Σύλληψη δύο οδηγών της Uber για μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας

Σύλληψη δύο οδηγών της Uber για μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας δύο οδηγούς Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων που έκαναν χρήση της υπηρεσίας Uber, για μη τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων διενέργειας επιβατικών μεταφορών (υποκλοπή μεταφορικού έργου).

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες οδηγοί εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν επιβάτες, έναντι χρηματικού αντιτίμου, με προκρατήσεις μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Uber, χωρίς όμως να προκύπτουν οι αντίστοιχες συμβάσεις που η επιχείρηση συνάπτει με το μισθωτή.

Εναντίον των οδηγών και των νομίμων εκπροσώπων των επιχειρήσεων ιδιοκτησίας των οχημάτων, σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση των διατάξεων περί εκμίσθωσης Ι.Χ.Ε. με οδηγό, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί υποκλοπής μεταφορικού έργου κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση.

Επιπλέον, σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των επιχειρήσεων ιδιοκτησίας των Ι.Χ.Ε. οχημάτων επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο (500,00 €), ενώ αφαιρέθηκαν και οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων για χρονικό διάστημα δέκα ημερών.

Τέλος, ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ο Ε.Ο.Τ., η Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών του ΥΠ.ΥΠΟ.ΜΕ., και οι συναρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή