Στο Στρασβούργο η ΑΕΚ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το όμορφο Στρασβούργο, βρίσκεται από χθες η αποστολή της ΑΕΚ και προετοιμάζεται για τον αυριανό, δεύτερο αγώνα της με τη Στρασμπούρ που θα κρίνει την πρόκρισή της ή όχι στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά την προχθεσινή ήττα πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, ο τεχνικός της Ενωσης εξήγαγε χρήσιμα συμπεράσματα για την ετοιμότητα των παικτών του, αλλά είχε και προβληματισμούς, ενώ ξεκούρασε προληπτικά τον ηγέτη της ομάδας Μάνι Χάρις. Το παθητικό των 100 πόντων, τα 12 επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού και η ευκολία με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» εκτελούσαν από την περιφέρεια (10/25 τρίποντα) ήταν τα μελανά σημεία στην απόδοση της ΑΕΚ, έστω κι αν απέναντι στη Στρασμπούρ γνωρίζει από τον πρώτο προημιτελικό ότι πρέπει να προσέξει τον ρυθμό του αγώνα, το «πικ εν ρολ» που εφαρμόζει κατά κόρον στις επιθέσεις της και την έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ.

• Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζοντας, αντιστοίχως, την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ (6/4) και την Αρμάνι στο Μιλάνο (5/4), ενώ μόνον ένας συνδυασμός τεσσάρων αποτελεσμάτων μπορεί να φέρει τους «αιώνιους» αντιμέτωπους στα πλει οφ, αν και θεωρείται, σχεδόν, απίθανο να πραγματοποιηθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» (χωρίς τον Παπανικολάου, αμφίβολος ο Πρίντεζης), αν νικήσουν τη λιθουανική ομάδα, θα καταταγούν στην τρίτη θέση και θα περιμένουν, έχοντας πλεονέκτημα έδρας στα πλει οφ, την έκτη ομάδα της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι», αν επικρατήσουν της Αρμάνι, θα καταταγούν στην 5η θέση, εφόσον και η Ρεάλ νικήσει την Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη και αυτό θα είναι και το ζευγάρι στα πλει οφ, με τους Μαδριλένους να έχουν πλεονέκτημα έδρας.

• Αήττητος, όπως κι αναμενόταν, συνέχισε ο Παναθηναϊκός στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς επιβλήθηκε του Αρη (84-63) στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός νίκησε (100-86) για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο την ΑΕΚ, στο ΣΕΦ, ύστερα από την ήττα στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος και στον τελικό Κυπέλλου.

Στην 12η θέση της βαθμολογίας, εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, πέρασε ο Πανιώνιος, με την εντός έδρας νίκη κόντρα στο Λαύριο (72-71). Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν τις έξι νίκες και ισοβαθμούν με τον Κόροιβο, που έχει μειονέκτημα από τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων. Η αποστολή του Λαυρίου ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε στα αποδυτήρια «επίσκεψη» εξωαγωνιστικών ατόμων που απείλησαν φραστικά, ενώ ο Πανιώνιος διέψευσε κατηγορηματικά και ισχυρίζεται ότι η έκθεση της αστυνομίας δεν επιβεβαιώνει την παρουσία τέτοιων ατόμων. Νέο βήμα για την είσοδό του στην πρώτη τετράδα έκανε ο Προμηθέας, επικρατώντας εύκολα του Ρεθύμνου (94-72), και βρίσκεται στην 4η θέση, όπου ισοβαθμεί με το Λαύριο (3η θέση), τον ΠΑΟΚ (5η) και την ΑΕΚ (6η). Τα άλλα αποτελέσματα: Κύμη – Τρίκαλα 72-63, ΠΑΟΚ – Κόροιβος 92-63, ΓΣΛ Φάρος – Κολοσσός 79-77.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή