Ο ΔΗΚΤΗΣ (03/04/18)

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλειστηριασμοί σε φόντο νηστείας

Περιορισμένοι, λόγω Μεγάλης Εβδομάδας, θα είναι οι πλειστηριασμοί ακινήτων που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη. Οπως προκύπτει από τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων, προγραμματισμένοι είναι 38 πλειστηριασμοί γραφείων και καταστημάτων που αφορούν, όμως, οφειλές της εταιρείας «Νέα Κτηματική». Συνολικά, πάντως, στην ιστοσελίδα «e-auction» έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα 5.308 πλειστηριασμοί ακινήτων, από 2.830 περίπου έναν μήνα πριν, και συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για την ταχεία υπαγωγή στο ηλεκτρονικό σύστημα των πλειστηριασμών που εκκρεμούσαν από το παρελθόν. Για την προσεχή εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι 165 πλειστηριασμοί, ενώ σταδιακά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, διευρύνονται και οι ημέρες, και πλέον οι πλειστηριασμοί δεν θα πραγματοποιούνται μόνο Τετάρτη.

Επιλεκτική παρουσίαση ερευνών από την κυβέρνηση

Μεγάλες χαρές έκανε χθες το υπουργείο Οικονομικών με τα αποτελέσματα του δείκτη PMI (υπευθύνων προμηθειών). Τόσο, που αποφάσισε για πρώτη φορά να βγάλει και σχετική ανακοίνωση, θριαμβολογώντας για την «πολυμέτωπη πρόοδο που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία». Δεν βρήκε, όμως, ούτε μία λέξη να πει για τα αποτελέσματα της έρευνας οικονομικής συγκυρίας Μαρτίου του ΙΟΒΕ, που δημοσιεύθηκαν επίσης χθες και τα οποία δείχνουν ισχυρή επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο και οικονομική εξουθένωση των νοικοκυριών, αφού 2 στα 3 δηλώνουν ότι «μόλις που τα βγάζουν πέρα».

Μετοχές 24,18 εκατ. πούλησε ο Ν. Κάμπας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αξίας 24,18 εκατ. ευρώ, πούλησε, μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, ο κ. Νίκος Κάμπας, μη εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου. Συνολικά μεταβιβάστηκαν 4.397.383 μετοχές του ομίλου, με αποτέλεσμα το ποσοστό του κ. Κάμπα να υποχωρήσει από 10,31% σε 6,06%. Ο κ. Κάμπας (ΓΕΚ) αποτελεί ιδρυτικό διευθυντικό στέλεχος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τότε που επελέγη η χάραξη κοινής πορείας με την ΤΕΡΝΑ του κ. Γ. Περιστέρη, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και συγκεκριμένα το 1999.

Στο στόχαστρο της εφορίας και… οι εφοριακοί

Εκτός από τους ελέγχους σε φυσικά πρόσωπα, η εφορία ελέγχει και τους εφοριακούς. Το 2017 διενεργήθηκαν 142 έλεγχοι. Στους 30 προέκυψαν ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα, και οι υποθέσεις διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για τις κατά νόμο ενέργειές τους. Επίσης, κατά τους 41 επιτόπιους ελέγχους, στους τέσσερις προέκυψαν ζητήματα ελλιπούς τήρησης διατάξεων νόμων, εγκυκλίων διαταγών ή και παραβατικής συμπεριφοράς υπαλλήλων, διενεργήθηκαν έρευνες, προκαταρκτικές εξετάσεις – ΕΔΕ, κατά περίπτωση, και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για να πράξουν τα δέοντα.

Για τις συντάξεις των φυλακισμένων

Διευκρινίσεις για τη μεταβίβαση της σύνταξης, όταν ο δικαιούχος εκτίει ποινή φυλάκισης, δίνει ο ΕΦΚΑ με εγκύκλιο που εξέδωσε σε εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Σύμφωνα με αυτές, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις μεταβίβασης της σύνταξης, αυτή υπολογίζεται όπως και στις περιπτώσεις θανάτου. Ετσι, αν ο… θάνατος συνέβη πριν από τις 13 Μαΐου 2016, το ποσό που πρέπει να μεταβιβαστεί θα υπολογιστεί με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου. Αλλιώς, με το προ-ισχύον καθεστώς. Επίσης, προβλέπεται ότι αν το αδίκημα που έχει διαπραχθεί στρέφεται κατά κάποιου ασφαλιστικού φορέα, τότε η καταβολή της σύνταξης αναστέλλεται για όλη τη διάρκεια της φυλάκισης ή της ποινής σε περίπτωση μετατροπής της. Αν όμως η ποινή είναι για κάποια άλλη αιτία, τότε η σύνταξη μεταβιβάζεται στους δικαιούχους τον επόμενο μήνα από εκείνον που ο ασφαλισμένος μπήκε στη φυλακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή