Πιτσιλής σε Βούτση: Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για τις οφειλές των πολιτών

Πιτσιλής σε Βούτση: Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για τις οφειλές των πολιτών

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις προσπάθειες για την διευκόλυνση των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο επικέντρωσαν τη συζήτησή τους ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης τους, σήμερα το πρωί στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Διοικητής και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης της ΑΑΔΕ παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής τον πρώτο απολογισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που αφορά στο 2017.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας από τον κ. Πιτσιλή την πρώτη ετήσια έκθεση τόνισε:

«Προΐστασθε μιας ευαίσθητης και νευραλγικής Αρχής, που έχει τις δημόσιες συνέπειες της λειτουργίας της και οπωσδήποτε βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Είμαι σίγουρος, ότι το έργο σας, οι προσπάθειες που κάνετε είναι γεμάτες με ευαισθησία για τους προβληματισμούς που υπάρχουν για το μείζον θέμα των Δημοσίων Εσόδων. Από την πλευρά μας θα κάνουμε κάθε τι, το γνωρίζετε, με τις συζητήσεις που θα γίνουν και στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου θα παρουσιαστεί η Έκθεση και από εσάς, έτσι ώστε να υπάρξει, ο έλεγχος, αλλά και η βοήθεια, η αλληλεγγύη σε μια προσπάθεια που αφορά όλους μας.»

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ από την πλευρά του υπογράμμισε:

«Είναι ένας απολογισμός ενός έργου το οποίο συντελέστηκε το 2017 με πάρα πολλές δυσκολίες. Ο βασικός στόχος των εσόδων επετεύχθη, όπως θα δείτε, υπερκεράστηκε κιόλας. Είχαμε πολλές επιτυχίες σε επιμέρους τομείς, υπήρξαν όμως και τομείς που θα θέλαμε να πάμε καλύτερα. Πάντα θέλουμε να πηγαίνουμε καλύτερα, πάντα θέλουμε η προηγούμενη χρονιά να είναι αφετηρία για μία καλύτερη χρονιά. Και σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας, να προσπαθήσουμε να βρούμε και λύσεις για όλους αυτούς που υποφέρουν από την παρατεταμένη κρίση και να τους βοηθήσουμε να περάσουν στο επόμενο βήμα και να επιτύχουμε σιγά σιγά όλοι μαζί την ανάπτυξη που θέλουμε για τη χώρα μας. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να κάνουμε το καλύτερο, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, προς όφελος του πολίτη, του Κράτους, της χώρας μας, και τα αποτελέσματα του 2017 μας κάνουν αισιόδοξους ότι μπορούμε να το καταφέρουμε.»

«Η προσπάθεια σας» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής «κυρίως πρέπει να κατατείνει προς τους έχοντες περισσότερα. Είμαι σίγουρος ότι το λαμβάνετε υπόψη σας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το επισημάνουμε και να το τονίσουμε, διότι είναι πάρα πολύς ο κόσμος που δεν μπορεί να δώσει φόρους ή εισφορές, πόσο μάλλον αν έχει και άλλα χρέη στο Δημόσιο.»

Απαντώντας ο κ. Πιτσιλής σημείωσε: «Επεξεργαζόμαστε λύσεις και για αυτούς αυτή την περίοδο, για το πώς δηλαδή θα βρούμε έναν τρόπο οι συμπολίτες μας να μπορέσουν σιγά σιγά να ανταποκριθούν, να συμμορφωθούν. Διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες στρεβλώσεις στις διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν σε κατασχέσεις λογαριασμών και πάγωμά τους. Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για αυτά, οι οποίες όσο υπάρχει συμμόρφωση να δίνεται και μία ανάσα. Αυτές τις σκέψεις τις κάνουμε αυτή την περίοδο.»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης της ΑΑΔΕ κ. Χρήστος Κωτσόγιαννης και Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης κυρία Εμμανουέλα Τρούλη και κ. Πρόδρομος Βλάμης και η Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΑΑΔΕ κυρία Μαρίνα Κολυβουδιάκου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή