NEWSLETTER

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραβεία Νεανικού Βιβλίου

Μεταξύ πέντε εκδοτικών οίκων μοιράστηκαν τα βραβεία σε δημιουργούς από το ελληνικό τμήμα της διεθνούς επιτροπής νεανικού βιβλίου (IBBY). Οι βραβευθέντες είναι οι Νικόλας Ανδρικόπουλος για το «Κατασκευαστής Παραμυθιών, Επιδιορθωτής Ονείρων» (Διάπλους), Κέλλυ Ματαθία Κόβου για την εικονογράφηση και το κείμενο του βιβλίου «Τα κίτρινα καπέλα» (Πατάκης), ο εικονογράφος Φίλιππος Φωτιάδης για το βιβλίο «Eνα κίτρινο φύλλο» (Iκαρος), η συγγραφέας Ελένη Κατσαμά για «Το σκλαβάκι της Κνωσού» (Πατάκης), η Αγγελική Δαρλάση για «Το αγόρι στο θεωρείο» (Μεταίχμιο), ο Σταμάτης Κριμιζής που έγραψε το «Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα» (Παπαδόπουλος) και οι δημιουργοί του βιβλίου «Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο» (Παπαδόπουλος), Ουίλιαμ Καμκουάμπα και Μπράιαν Μίλερ (συγγραφή), Αργυρώ Πιπίνη (μετάφραση). Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα απονεμήθηκε στην Ιωάννα Φαββατά για τα «Λυμένα κορδόνια» (Πατάκης).

Κι άλλα βραβεία…

Στις 20 Απριλίου ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία του κοινού για τα Βραβεία Βιβλίου Public. Τα βιβλία διαγωνίζονται σε 10 κατηγορίες, από ελληνικό και ξένο μυθιστόρημα, non fiction, παιδική και εφηβική λογοτεχνία μέχρι βιβλία «ευ ζην». Ξεχωριστή κατηγορία αποτελεί το βραβείο για το «ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο», το οποίο προβάλλει βιβλιοπωλεία με χαρακτήρα και συνέπεια που στηρίζουν το βιβλίο.

Εμείς και ο κόσμος

Ο φημισμένος καθηγητής θεωρητικής φυσικής Τζιμ Αλ Καλίλι στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ και παρουσιαστής της σειράς «Η επιστήμη του Doctor Who» ετοιμάζει ένα νέο βιβλίο εκλαΐκευσης με τον τίτλο εργασίας «The world Physics made» («Ο κόσμος όπως τον δημιούργησε η Φυσική») από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πρίνστον.

Χωρίς πρόγραμμα

Στις 23 Απριλίου ξεκινά τυπικά η διοργάνωση «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», που θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης εκτός από αποσπασματικές πληροφορίες και ονόματα συγγραφέων που θα επισκεφθούν την Αθήνα, όπως έκανε η νομπελίστα Χέρτα Μίλερ πριν από μερικές μέρες. Ας ελπίσουμε ότι μετά το Πάσχα το ενημερωτικό πλάνο της διοργάνωσης θα αλλάξει σελίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή