Τα «κρυφά» μηνύματα Τσίπρα στον Καμμένο

Τα «κρυφά» μηνύματα Τσίπρα στον Καμμένο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την συγκυβέρνηση να περνά το προηγούμενο διάστημα μέσα από «συμπληγάδες» και λεπτές ισορροπίες που κατέληξαν στο ραντεβού πρωθυπουργού – υπουργού Εθνικής Αμυνας στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα ο κ. Τσίπρας επέλεξε να στείλει τα δικά του «κρυφά» μηνύματα στον Πάνο Καμμένο. Μηνύματα που ήταν ήπια και συναινετικά, αλλά δεν μπορούν πολιτικά να μην ληφθούν υπόψιν. 

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην «λήξη» όπως είπε της εποπτείας τον ερχόμενο Αύγουστο, έθεσε εμμέσως και ένα χρονικό ορόσημο στην συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ. «Η κυβέρνηση αυτή συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, όμως με έναν κοινό πολιτικό στόχο. Την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας» ήταν η φράση του που αν συνδυαστεί με την προαναφερθείσα «ημερομηνία εξόδου» μπορεί να κάποιος να σκεφτεί πως η κυβέρνηση οριοθετεί την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ μέχρι τις επόμενες εκλογές. Παράλληλα όμως, προφανώς επειδή το πολιτικό σκηνικό είναι ιδιαιτέρως ρευστό, ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: πως στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι «αυτή η περίοδος να διευρυνθεί».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας, με τις αρρθυμίες στα εθνικά θέματα μεταξύ Μαξίμου – ΑΝΕΛ να συνεχίζονται φρόντισε να αναφερθεί εμμέσως αλλά σαφώς και σε αυτά. Συγκεκριμένα πηγαίνοντας στα ελληνοτουρκικά και στην «προκλητικότητα των γειτόνων μας ανατολικά» όπως χαρακτηριστικά είπε άνοιξε το ζήτημα των εθνικών θεμάτων. Αρχικά ζήτησε «νηφαλιότητα» ενώ ακολούθως εστιάσε στα προβλήματα με τους βόρειους γείτονες (ΠΓΔΜ, Αλβανία) λέγοντας πως «όλοι και όλες παρά τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις συμφωνούμε σε αυτή την ανάγκη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια».

Είναι προφανές πως ο Αλ. Τσίπρας μετά την παραλίγο κυβερνητική κρίση, θέλησε και δημόσια να ρίξει τους τόνους με την συγκυβέρνηση, αλλά παράλληλα να στείλει και τα μηνύματα του. 

Τέλος όσον αφορά την Συνταγματική Αναθεώρηση, που αποτελεί για την κυβέρνηση και ένα μέσο νέων συγκλίσεων, ο κ. Τσίπρας είπε λακωνικά πως «υπάρχουν πεδία στα οποία επιδιώκουμε ευρύτατες συγκλίσεις. Κρίσιμο θέμα η καταπολέμηση της διαφθοράς και κατάργηση του άρθρου 86 , του περιβόητου νόμου περί ευθύνης υπουργών που δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή