80 χρoνια πριν… 3-IV-1938

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MISSA SOLEMNIS – ΜΠΑΧ: Σήμερον εις τα «Ολύμπια» υπό της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών θα εκτελεσθή διά πρώτην φοράν εν Αθήναις το εξαιρετικόν χορωδιακόν αριστούργημα του Μπαχ η «Μεγάλη Λειτουργία». Θα λάβουν μέρος εις την εκτέλεσιν αυτήν υπό την διεύθυνσιν του κ. Φ. Οικονομίδη 250 περίπου εκτελεσταί, ήτοι η Χορωδία Αθηνών, διά τα μέρη δε των σόλι οι διακεκριμένοι καλλιτέχναι του άσματος Κα Μιρέιγ Φλερύ, σοπράνο, Κα Ν. Φραγκιά-Σπυλιοπούλου, κοντράλντο, κ. Αντ. Δελένδας, τενόρος, κ. Κώστας Πέρσης, μπάσσος. [Στη φωτογραφία ο Φιλοκτήτης Οικονομίδης.]

ΦΑΙΔΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ: Εις την αίθουσαν του εντευκτηρίου του «Φαληρικού Συνδέσμου» θα ομιλήση σήμερον ο καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Φ. Κουκουλές με θέμα «Η μοναχή Θεοδούλη». [Σημ. «Φ»: Ο κυριαρχών την εποχή εκείνη στην ευρωπαϊκή σκηνή στρατηγός Φράνκο –που έλεγαν ότι είχε περίπου γυναικεία φωνή– λεγόταν όχι μόνο Φραγκίσκος, αλλά και Θεόδουλος.]

ALFRED CORTOT: Ο προσφιλέστατος εις το φιλόμουσον κοινόν παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης κ. Αλφρέδος Κορτό, προσληφθείς υπό του Ωδείου Αθηνών, αφικνείται εντός της εβδομάδος διά να εμφανισθή εις τα «Ολύμπια» εις δύο ρεσιτάλ. […]. Θα εκτελέση έργα [κυρίως] Σοπέν, καθώς και Βιβάλδι, Σούμαν, Ντεμπυσσύ, Λιστ κ.ά.

ΓΚΟΛΦΗΣ ΓΙΑ ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟ: Αύριον εις τον «Ασκραίον» θα ομιλήση ο κ. Ρήγας Γκόλφης με θέμα: «Οι ποιητικοί τρόποι του Αχιλλέως Παράσχου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή