ΕΛΛΑΔΑ

«Ναι» από το ΚΑΣ για τα γυρίσματα στο Σούνιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το «πράσινο φως» έδωσε σήμερα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στις 12 Απριλίου 2018 (με προετοιμασία στις 11/4) για τη «Μικρή Τυμπανίστρια» του Τζον Λε Καρέ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα της εταιρείας «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS - Παραγωγές Κινηματογράφου - Τηλεόρασης ΑΕ», με το οποίο ζητούσε τον χώρο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στο πλαίσιο τηλεοπτικής σειράς του BBC, βασισμένης στο έργο του Τζον Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία του διάσημου Παρκ Τσαν Γουκ από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι -και όχι ως τις 7:00 το απόγευμα, όπως ήταν το αρχικό αίτημα, το οποίο προκάλεσε το «όχι» του ΚΑΣ, αλλά και την έντονη κριτική εναντίον του Συμβουλίου.

Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία, με τα δύο μέλη που μειοψήφησαν να τάσσονται υπέρ της πρότασης αλλά τα γυρίσματα να γίνουν εκτός ωραρίου λειτουργίας του χώρου.

Για θετική εξέλιξη έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο twitter o Yπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Nίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς ανέφερε:

«Θετική εξέλιξη η σημερινή απόφαση του ΚΑΣ για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου. Παρά την πρώτη αχρείαστη αναστάτωση, προχωράμε. Θωρακίζουμε το θεσμικό πλαίσιο, αξιοποιούμε τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας στον οπτικοακουστικό τομέα».

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. «Η ανάπτυξη και ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομία δεν αποτελούν ασύμβατες έννοιες» σημείωσε ο κ. Κρέτσος.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ