Παυλόπουλος προς ΓΣΕΕ: Tα συνδικάτα να μπουν μπροστά για να προστατεύσουν το κοινωνικό κράτος

Παυλόπουλος προς ΓΣΕΕ: Tα συνδικάτα να μπουν μπροστά για να προστατεύσουν το κοινωνικό κράτος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Tα συνδικάτα να μπουν μπροστά για να προστατεύσουν το κοινωνικό κράτος με όσες δυνάμεις διαθέτουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ σήμερα το μεσημέρι. Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποίηθηκε με αφορμή την εκδήλωση που προετοιμάζει η Συνομοσπόνδια το Μάιο για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυσή της. 

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. «H συμβουλή του Προέδρου και νομίζω είναι καθήκον δικό μας είναι να συμμετάσχουμε και να μπούμε μπροστά όπου μπορούμε, με τις δυνάμεις που έχουμε και γνωρίζοντας ότι έχουν υποστεί κρίση οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, για να προστατεύσουμε το κοινωνικό κράτος», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος. 

«Να δούμε τι ορίζοντες ανοίγονται μετά το νομικό τέλος των μνημονίων και της νέας περιόδου που θα ανοίξει, η οποία θα είναι μία περίοδος μ’ ένα νέο πρόγραμμα. Εξηγήσαμε επίσης στον Πρόεδρο ότι η πολιτική που έχει ακολουθηθεί έχει επιφέρει μεταξύ άλλων, μεγάλο πλήγμα στη μισθωτή εργασία  και αφορά στους μισθούς. Την ανεργία και τους μισθούς. Για μεν την ανεργία είναι ο φόρος αίματος που πληρώνει η μισθωτή εργασία για δε τους μισθούς, έχουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η καθίζηση των μισθών δεν οδήγησε σε αντίστοιχη μείωση των τιμών», συμπλήρωσε ο κ. Παναγόπουλος. 

Ακόμη, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι βάσει των επιστημονικών μελετών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ οι μειώσεις των μισθών έχουν οδηγήσει σε αύξηση της κερδοφορίας σε μία σειρά επιχειρηματικούς κλάδους, κάτι που πρέπει να αποκατασταθεί, ενώ τόνισε πως η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει σε μία κατάσταση που ακόμη και αυτοί που έχουν εργασία δεν μπορούν να βιοπορίζονται.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ ποτέ δεν υπήρχε στους δείκτες φτώχειας να περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι, αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό άνω του 23% είναι σε κατάσταση φτώχειας ενώ εργάζονται και ο κίνδυνος να περιπέσουν σε κατάσταση φτώχειας φτάνει μέχρι το 48%, διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή